Ugrás a tartalomra
M4 Sport logo

A helyszínről közvetíti az M4 Sport az Atlétikai vb-t

Az Amerikai Egyesült Államok ad otthont július 15. és 24. között az atlétikai világbajnokságnak. Az M4 Sport kiemelten kezeli a harmadik legnagyobb sporteseménynek tartott szabadtéri vb-t és a helyszínről, az Oregon állambeli Eugene-ből közvetíti a világ legjobb atlétáinak versenyeit.

 

Péntektől a női labdarúgó Európa-bajnokság és a Világjátékok összefoglalói mellett az atlétikai világbajnokság lesz főszerepben az M4 Sporton és az m4sport.hu oldalon.  Az esemény rangját mutatja, hogy a helyszínről, kiemelt stábbal közvetíti az oregoni vb-t a csatorna.

 

A nyitónapon, július 15-én 18 órától Székely Dávid és Vásárhelyi Tamás kommentálásában indul a közvetítéssorozat, amelyet a csatorna exkluzív, helyszíni interjúkkal színesít majd.

 

Érdemes lesz péntektől az M4 Sporton követni az eseményeket, hiszen első kézből kaphatnak információkat és láthatnak izgalmas versenyeket a nézők. Két magyar indulónak is szoríthatunk, a hétpróbázó Krizsán Xéniának és a kalapácsvető Halász Bencének, mindkét sportolónak reális esélye van – minimum – a nyolc közé kerülésre.

 

Már a nyitónapon szoríthatunk Halász Bencének a férfi kalapácsvetés selejtezőjében, szombattól pedig a hétpróba versenyek is megkezdődnek. Honfitársaink mellett olyan sztárok versenyeznek Oregonban, mint a női 100 méter kétszeres olimpiai bajnoka, a jamaicai Shelly-Ann Fraser-Pryce, de kíváncsian figyelhetjük, megdönti-e világcsúcsát a kitűnő formában versenyző, nemrég új szabadtéri rekordot felállító rúdugró, Armand Duplantis. Szintén a valaha volt legjobb eredményre számíthatunk a nők 400 méteres gátfutó számában.

 

A 2022-es szabadtéri atlétikai világbajnokság magyar szempontból is kiemelt figyelmet kap, hiszen hazánk veszi át a rendezői stafétát Oregontól: a világ atlétái 2023 augusztusában Budapesten gyűlnek majd össze.

Címke

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott