Ugrás a tartalomra

A Klicsko testvérek életét bemutató film érkezik a SkyShowtime-ra

A SkyShowtime lerántotta a leplet a Klitschko: More Than a Fight (Klicsko: Harcok ringen innen és túl) című film megjelenési dátumáról, és bemutatta a hivatalos előzetesét is. A dokumentumfilm október 6-tól kizárólag a SkyShowtime kínálatában érhető el.

 

Az inspiráló és mozgalmas előzetes betekintést nyújt a nézőknek az egykori nehézsúlyú bokszvilágbajnokok, Vitalij és Volodimir Klicsko életébe, akik ketten együtt több mint egy évtizeden át voltak a sportág koronázatlan királyai. Vitalij jelenleg Kijev leghosszabb ideje hivatalban lévő polgármestere. A nézők az ő útját követhetik nyomon a ringtől a politika csataterén át országa fővárosának védelméig, amelyet 2022 februárjában támadott meg az orosz hadsereg.

 

A dokumentumfilm kapcsán a rendező, Kevin Macdonald a következőket nyilatkozta: „Ahogy sok más embert szerte a világon, engem is sokkolt és felháborított az Ukrajna elleni orosz invázió agressziója, a gyilkolás és a féktelen pusztítás. Szerettem volna valahogy segíteni, ezért készítettem ezt a dokumentumfilmet. Rendezőként ezt az egyet tehettem. Hálás vagyok a Sky-nak, hogy lehetővé tette számunkra, hogy az akadályok ellenére elkészítsük ezt a filmet, és a Klicsko testvéreknek, hogy betekintést engedtek magánéletük legszemélyesebb részleteibe, és megmutatták, mi az igazi bátorság és ellenállás.”

 

A dokumentumfilmet az Oscar®-díjas Kevin Macdonald (One Day in September, Zuhanás a csendbe, Bruno v Tyson) rendezte, aki komoly kutatásokat végzett különböző exkluzív, személyes archívumokban, és egybefűzte a Klicsko fivérek szovjet gyerekkorát, rendkívüli sportkarrierjük történetét. A díjnyertes operatőr, Edgar Dubrovskiy (A Tinder-csaló) Ukrajnában, Németországban és az Egyesült Államokban készült felvételei megmutatják, hogyan lehet egyben tartani egy várost és egy országot a háború alatt.

 

Míg Volodimir a hírnevét és népszerűségét arra használja, hogy pénzt és katonai támogatást szerezzen Ukrajna védelmére, a történet középpontjában Vitalij figyelemre méltó átalakulása áll: hogyan válik sportcsillagból politikussá. A 2014-es Majdan-forradalom ellenzéki arcaként és a korrupcióellenes programot meghirdető polgármesterként is Vitalij folyamatosan próbára teszi vezetői képességeit, tekintettel arra, hogy kijevi polgárok millióinak biztonságáért felelős – és a világ eközben minden lépését árgus szemmel figyeli.

 

A Klitschko: More Than a Fight (Klicsko: Harcok ringen innen és túl) című film a Docsville Studios és a Sky Studios gyártásában készült.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott