Ugrás a tartalomra
Stingray Classica logo

A Magyar Állami Népi Együttes produkciója a Stingray Classica csatornán

A Magyar Állami Népi Együttes tavaly ősszel Milánóban felvett Liszt-mozaikok című előadását tűzi műsorára a Stingray Classica nemzetközi klasszikus zenei csatorna szombaton este kilenc órától.

 

A Stingray Classica csatorna április utolsó hétvégéjén Liszt Ferenc zeneszerzői munkássága előtt tiszteleg, a tematikus program részeként lesz látható szombaton a Magyar Állami Népi Együttes Liszt-előadása. Ez lesz az első alkalom, hogy a magyar néptáncegyüttes táncfilmjét nemzetközi zenei csatorna tűzi műsorára.

 

A tavaly október 18-án, a Teatro Repowerben rögzített előadás első részében Bartók Béla művei és azok népzenei forrásai csendülnek fel a világhírű hegedűművész és karmester Shlomo Mintz, a milánói Cameristi della Scala és a Magyar Állami Népi Együttes zenészeinek előadásában. A második részben közreműködik a Szent Efrém Férfikar, Szabó Marcell zongoraművész és a Magyar Állami Népi Együttes tánckara és zenekara Radics Ferenc vezetésével. Az előadás zenei szerkesztője Pál István Szalonna, rendező-koreográfusa Mihályi Gábor.

 

A Liszt-mozaikok produkciót három éve mutatta be a társulat. Az előadás cselekménye három tematikai pillérre, a magyar zeneszerző életművének emblematikus jegyeire - Liszt, a magyar; Liszt, a pap; Liszt, a virtuóz - épül.

 

A Stingray Classica, a klasszikus zenére, az operára, a balettre és a dzsesszprogramokra szakosodott nemzetközi televíziós csatornahálózat műsora a világ harminchét országában van jelen a helyi TV-szolgáltatók kínálatában, valamint érhető el az on-demand szolgáltatókon keresztül. Hazánkban többek közt a Telekom és a Direct One kínálatában érhető el.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott