Ugrás a tartalomra
Panasonic logo

A Panasonic bemutatta új, hollywoodi képminőségű televízióját

A Panasonic 2020. január 6-án jelentette be az egyedi Panasonic hardverfejlesztéseket tartalmazó Master HDR OLED Professional Edition panellel rendelkező HZ2000 televíziót, amely 65 és 55 hüvelykes képátmérővel kapható. A legjobb hollywoodi színszakértő által hangolt új panel páratlan színhűséget és jelentősen megnövelt csúcs és átlag fényerőszintet kínál.

 

A HZ2000 a világ első OLED TV-je, amely a Dolby Vision IQ és a Filmmaker Mode mellett a Dolby Vision, a HDR10+ és a fényképeket HDR-minőségben megjelenítő HLG Photo technológiákat is támogatja.

 

Ráadásul nem pusztán csak támogatja a Filmmaker Mode-ot, hanem kiegészíti azt a Panasonic eredeti Intelligent Sensing funkciójával, amely dinamikusan állítja a képet a környező fényerősségnek megfelelően. A televíziót a hollywoodi stúdiók bevonásával hangolták, hogy a filmkészítők szándékainak megfelelő színt és képet jelenítsen meg, amivel a nézők sötét és világosabb szobában is átélhetik a hollywoodi színvonalú HDR képminőséget.

 

A Dolby Vision IQ a Dolby Vision képességeit a HDR-en túl is kamatoztatja a nézők számára a képminőség képenként történő, a környező fényerősség vagy a tartalomtól független optimalizálásával, úgy, hogy a felhasználóknak még a távirányítóért sem kell nyúlniuk.

 

Az igazi filmrajongók és az utómunkálatokat végző szakmai partnerek számára a Panasonic tovább bővítette a kalibrációs lehetőségeket, és a világon elsőként 0,5%-os és 1,3% jelszintet is elérhetővé tett. Ez lehetővé teszi a nézők számára, hogy még pontosabban határozhassák meg a feketéből kiinduló átmeneteket. Továbbá a nézők most először tudják majd Panasonic televíziójukon kalibrálni a Dolby Vision tartalmakat.

 

Hangzás tekintetében a HZ2000 olyan felfelé sugárzó hangszórókkal rendelkezik, amelyek egyszerűen és felhasználóbarát módon szólaltatják meg a nézőt körülölelő Dolby Atmos hangzást. A teljes hangrendszer hangolását a Technics mérnökei végezték. A hangasszisztenseket is támogató HZ2000 tökéletesen integrálódik az okosotthon rendszerekbe.

 

Jaszusi Murajama, a Panasonic vizuális és hangtechnikai üzleti egységének termékstratégiai igazgatója így fogalmazott: "A HZ2000-zel valóban kibővül azon környezetek köre, ahol a nézők valódi hollywoodi képminőséget élvezhetnek. A Dolby Vision IQ és a Filmmaker Mode technológiák a Panasonic egyedi Intelligent Sensing funkciójával együtt még a világosabb szobákban is megjelenítik a nézőknek azokat a részleteket és színeket, amelyeket a filmek készítői láttatni akartak. Az elmúlt évben a Panasonic a Dolby Vision és HDR10+ technológiákat bevezette a középkategóriás televízióinál is, ebben az évben pedig tovább haladunk ezen az úton, hogy minél több filmnézési környezetet bevonjunk ebbe az élménybe."

Címke

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott