Ugrás a tartalomra
SportTV logo

A Sport TV meghosszabbította az EHF klubsorozatainak közvetítési jogait

Megszületett a megállapodás EHF Bajnokok Ligájáról: az AMC Networks International – Central and Northern Europe (AMCNI CNE) és a Pragosport újabb hosszú távú együttműködést kötött az Infronttal az EHF klubsorozatainak többéves, exkluzív közvetítési jogait illetően.

 

A Sport TV Magyarországon évek óta a kézilabda Bajnokok Ligája otthona. 2015 óta megszakítás nélkül a Sport TV csatornáin követhetjük a férfi és női EHF Bajnokok Ligáját és a nemzetközi klubkézilabda további rangos sorozatait. A gyümölcsöző kapcsolat tovább folytatódik, hiszen az EHF klubsorozatainak jogtulajdonosa és a Sport TV csatornáit üzemeltető AMC Networks International – Central and Northern Europe újabb megállapodása értelmében ez további hosszú ideig így lesz még, és az együttműködés az EHF Bajnokok Ligája mellett az EHF Európa Liga és az EHF Európa Kupa mérkőzéseit is érinti.

 

Az elmúlt nyolc szezonban rengeteg magyar sportsikert és történelmi pillanatot szurkolhattak végig a magyar tévénézők. Láthattak három magyar BL-győzelmet (a Győri Audi ETO KC nyert 2017-ben, 2018-ban és 2019-ben is), további öt magyar érdekeltségű BL-döntőt (a Győri Audi ETO KC 2016-ban és 2022-ben, a Telekom Veszprém 2016-ban és 2019-ben, az FTC-Rail Cargo Hungaria 2023-ban szerepelt a fináléban). Három csapatunk, a Győri Audi ETO KC, a Telekom Veszprém és az FTC-Rail Cargo Hungaria összesen 14-szer kvalifikált az EHF FINAL4-ra. A hétvégén, június elsején és másodikán az MVM Dome-ban immár a tízedik budapesti négyesdöntőt rendezik, és a Győr ezúttal is a résztvevők között van.

 

„Nagyon büszkék vagyunk erre a megállapodásra, ahogyan az EHF Marketinggel és a Pragosporttal való kiváló kapcsolatunkra is, amelyet sok közös projekt fémjelez. Nem vitás, hogy Magyarországon az EHF Bajnokok Ligája az egyik legfontosabb sportsorozat, hiszen a végső győzelemre is esélyes sztárcsapataink vannak, világsztár sportolókkal a keretükben. A Sport TV továbbra örömmel ad otthont a nemzetközi klubkézilabdának, csúcsminőségben az élő közvetítések és a kísérőműsoraink kapcsán is. Szívügyünk, hogy minél több kiváló magyar eredmény szülessen az elkövetkező években, lehetőleg már a 2024-es női EHF FINAL4-on is” – nyilatkozta a jogszerzéssel kapcsolatban Málnay B. Levente, az AMCNI CNE vezérigazgatója.

 

Az EHF női Bajnokok Ligájával kapcsolatban immár hagyománynak tekinthető, hogy a Sport TV stúdiójában rendezik az EHF FINAL4 sorsolását. 2023-ban a Sport TV közvetítette, ahogyan az MVM Dome-ban az EHF FINAL4-on világrekordot jelentő 20022 néző szurkolt a lelátón, és ahogyan a 2023-24-es szezonban a kézilabda BL történetében először öt magyar csapat indult az EHF Bajnokok Ligájában (a Debrecen, a Ferencváros, a Győr, a Szeged és a Veszprém). A történelmi pillanatok és magyar sikerek sora remélhetőleg tovább bővül majd a következő években a többéves szerződéshosszabbításnak köszönhetően.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott