Ugrás a tartalomra
Eurosport logo

A Warner Bros Discovery is közvetíti a 2023-as budapesti atlétikai VB-t

A Warner Bros. Discovery megállapodott az atlétikai világbajnokság jogtulajdonosaival, az Eurovision Sporttal és az ESPN-nel, hogy a jövő évi nyolcnapos eseményt csatornáin – Eurosport 1, Eurosport 2 és Eurosport App, beleértve a discovery+ platformot is – nem kizárólagosan több mint 45 európai országban közvetíti.

 

A rúdugrás világrekordere, Armand Duplantis, a jamaicai sprinttrió, Elaine Thompson-Herah, Shelly-Ann Fraser-Pryce és Shericka Jackson, valamint a 400 méteres gátfutás olimpiai bajnoka, Karsten Warholm is részt vesz a Budapest 23 vb-n. A Warner Bros. Discovery így folytatja az egész éves történetmesélést a világ legnagyobb eseményeiről.

 

“Büszkék vagyunk arra, hogy sportágak széles skáláján lehetünk a szövetségek megbízható partnerei. A Warner Bros. Discovery csatornáinak és platformjainak kiterjedt nemzetközi elérése révén egyedülálló képességünk van arra, hogy a lehető legszélesebb közönséghez juttassuk el a közvetítéseket. A nézők számára így még több lehetőséget kínálunk arra, hogy kapcsolódjanak kedvelt sportágaikhoz" – mondta a Warner Bros. Discovery sportjogok megszerzéséért és szinkronizálásáért felelős alelnöke, Trojan Paillot. 

 

"Célunk, hogy egész évben elmeséljük a világ legjobb atlétáinak történeteit, beleértve részvételüket a legnagyobb eseményeken, így az atlétikai világbajnokságon és az olimpiai játékokon is. Örülünk, hogy történetmesélő képességünket és teljes körű elérésünket kihasználva az atlétikai világbajnokságot is bemutathatjuk, ezzel is segítve a sportág és sportolóinak még nagyobb ismertségét, építkezve a 2024-es párizsi olimpiai játékokra" – tette hozza az alelnök.

 

Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke elmondta: "Örülünk, hogy a Warner Bros. Discoveryt ismét a világbajnokság közvetítési partnerei között üdvözölhetjük. Az Eurosportnak nagy hagyománya van a kiemelkedő atlétikai közvetítésekben. A megállapodást szurkolóink Európa-szerte örömmel fogadják, mivel így még több lehetőséget kapnak arra, hogy a budapesti atlétikai világbajnokság minden egyes csodálatos pillanatát láthassák. Nincs kétségem afelől, hogy a megállapodás segíteni fog a sportág növekedését szolgáló stratégiánk megvalósításában."

 

A 2023-as atlétikai világbajnokságot augusztus 19-27. között rendezik meg Budapesten, az új Nemzeti Atlétikai Központban. Ez lesz az első alkalom, hogy az eseményre Közép-Európában kerül sor. Az Eurovision Sport és az ESPN közösen rendelkezik az atlétikai világbajnokság médiajogaival Európában és Afrikában 2023-ra.

 

Múlt hónapban a Warner Bros. Discovery a franciaországi Eurosporton indította el a Mon Paris Olympique című műsorát, elindulva ezzel a 2024-es párizsi olimpiai játékok felé vezető úton. A műsor a 2024. júliusi megnyitóünnepségig havonta kerül adásba, és egy sor francia sportolót mutat be, akik a hazai játékokon a saját sportágukban viharos sikert arathatnak majd.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott