Ugrás a tartalomra

Afrika Kupa közvetítési jogot szerzett a Sport TV

A Sport TV megszerezte az Afrika Kupa záróhétvégéjének közvetítési jogait, így az AMC Mikrón élőben meg lehet nézni a döntőt és a bronzmeccset is. Elképesztő dolgok történnek eddig a tornán, hihetetlenül izgalmas meccseket vívtak a csapatok. A házigazda Elefántcsontpart például úgy jutott be a fináléba, hogy a torna közben leváltották a szövetségi kapitányt, és azóta megtáltosodott. A vasárnapi döntőben Nigéria lesz az ellenfele.

 

Afrikában január 13. óta javában zajlik az Afrikai Nemezetek Kupája, az afrikai kontinens kétévente megrendezésre kerülő kontinenstornája. Az idei viadal hivatalosan a 2023-as, de csak azért, mert tavaly nyárról halasztották idén év elejére. Ahogyan az lenni szokott, kiváló meccseket, fantasztikus rangadókat rendeznek, és ezen a hétvégén jutunk el a csúcsponthoz, a bronzmeccshez és döntőhöz.

 

A magyar tévénézőknek kiváló hír, hogy a Sport TV megvásárolta a záróhétvége közvetítési jogait.

 

Ennek köszönhetően előbb szombaton 21 órától látható lesz az AMC Mikrón a Dél-Afrika és Kongói DK közötti bronzmérkőzés Méhes Gábor kommentálásában. A hab a tortán pedig az Elefántcsontpart – Nigéria finálé lesz február 11-én, vasárnap este 21 órakor, amelyet szintén az AMC Mikrón lehet követni. Ennek a kommentátora Gyulai Miklós lesz.

 

Ha még év elején valaki azt jósolta volna, hogy ez a két csapat csap össze a döntőben, senki nem lepődött volna meg, hiszen a két játékoskeret bivalyerős, igazi topcsapatokban játszó szupersztárok alkotják mindkettőt. A legnagyobb név egyértelműen a Napoli nigériai kiválósága, Victor Osimhen, de az elefántcsontparti keretben is vannak például Serie A-játékosok, így Evan Ndicka (Roma) vagy Christian Kouamé (Fiorentina) is. Ha nem is papírforma ez a párosítás, de azért nem meglepő, és semmiképpen sem lehet ezt egy kézlegyintéssel elintézni, mert nagyokat küzdve jutottak el idáig.

 

A döntő fő kérdése az, hogy Nigéria negyedszer, vagy Elefántcsontpart harmadszor lesz az Afrikai kontinens királya. Ebben egyébként Egyiptom a rekorder, a maga hét sikerével, és 2006-ban szintén Egyiptom volt az utolsó válogatott, amely hazai pályán meg tudta nyerni a tornát.

 

  • Dél-Afrika – Kongói DK: február 10., szombat 21:00, AMC Mikro (élő); kommentátor: Méhes Gábor
  • Nigéria – Elefántcsontpart: február 11., vasárnap 21:00, AMC Mikro (élő); kommentátor: Gyulai Miklós

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott