Ugrás a tartalomra
SPT logo

Az ember, akit Ottónak hívnak már az otthoni képernyőkön is nézhető

A Tom Hanks által megformált magányos, morgós öregúr történetét imádták a hazai mozikban: a bruttó jegybevételi adatok alapján a 6. helyen állunk az európai ranglistán. A Sony Picture filmje, Az ember, akit Ottónak hívnak immár az otthoni képernyőkön is nézhető, újranézhető, május 12-től többek közt a Magyar Telekom, a Vodafone, az Apple TV és a Google Play kínálatában.

 

Az ember, akit Ovenak hívnak nagy sikerű svéd regény filmváltozatát 2017-ben a legjobb idegen nyelvű film Oscar-díjára jelölték. Tom Hanks felesége, Rita Wilson először a filmet látta, majd a könyvet is elolvasta és úgy érezte, ezt nekik is meg kell filmesíteniük, ráadásul a morgós öregúr szerepét a férjének szánta. Számtalan akadály, köztük a Covid is hátráltatta a hollywoodi verzió elkészültét, 2022-ben aztán végre tető alá hozták a forgatást.

 

Tom Hanks, aki hosszú karrierje során szinte csak pozitív hősöket játszott, lubickol a zsémbes idős özvegyember szerepében. Ebben a filmben kedvére zsörtölődhet, és lehet egy igazán ellenszenves, megkeseredett figura, aki mániákusan ragaszkodik a szabályokhoz, és hangosan kikel azok ellen, akik ezeket nem tartják be. Ottó elveszti a feleségét, majd a munkáját is, hiszen nyugdíjba vonul, így nem marad számára semmi, amiért érdemes lennie élni. Úgy dönt, önkezével vet véget életének. A saját halálát is precízen tervezgeti, amikor egy spanyolajkú család költözik a szomszédjába, akik miatt újra és újra el kell halasztania az öngyilkosságot, aztán ahogy telik az idő, már nem is tűnik olyan értelmetlennek az élet. Tom Hanks mellett a főbb szerepekben Mariana Trevinot és Manuel Garcia-Rulfot láthatjuk, a rendező az Én, Pán Péter, a Szörnyek keringője és a Z világháború című filmeket is jegyző Marc Forster.

 

A magyar mozikban 2023 januárjában mutatták be a filmet, és nagyon jól szerepelt: Magyarország a bruttó jegybevétel alapján a 6. helyen áll az európai ranglistán. Az ember, akit Ottónak hívnak május 12-től többek között a Magyar Telekom FilmPremier, a Vodafone Filmtár szolgáltatásában, valamint az Apple TV és a Google Play kínálatában érhető el.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott