Ugrás a tartalomra
SES logo

Az európai közszolgálati műsorszolgáltatók továbbra is a SES-sel sugároznak

A SES bejelentette, hogy 2020 folyamán több európai közszolgálati műsorszolgáltatóval is több évre szóló megállapodást kötött, összesen több mint 66 millió euró értékben; ennek köszönhetően a műholdas TV-vel rendelkező európai háztartások milliói továbbra is világszínvonalú megbízhatósággal sugárzott SD és HD tartalmakat nézhetnek otthonaikban.

 

A SES-szel közvetlenül szerződő közszolgálati műsorszolgáltatók a németországi ARD és a ZDF, az egyesült királyságbéli BBC, a hollandiai BVN, valamint partnerükön, a Globecaston keresztül a franciaországi TV5Monde és a France 24, megerősítik a SES globális vezető pozícióját a tartalomközvetítési szolgáltatások területén.

 

A COVID-19 világjárvány miatt bevezetett korlátozó intézkedések szinte a világ teljes népességét érintették a 2020-as év folyamán. Ezzel párhuzamosan a közszolgálati műsorszolgáltatók minden korcsoportban ugrásszerű növekedést tapasztaltak a nézők számában, akik a lineáris televíziós műsorokból próbálták megtudni a legfrissebb, jól megalapozott, hivatalos híreket a járványhelyzetről. A lineáris tartalmak iránti érdeklődés 2020-ban tapasztalt növekedése is megerősíti, hogy a műholdas műsorszórás jelenti a műsorok lehető legszélesebb közönség számára történő legmegbízhatóbb, a néző által megkívánt legjobb minőségben történő eljuttatásának módját.

 

A közszolgálati műsorszolgáltatók és a SES közötti legújabb megállapodások jól mutatják, hogyan aknázzák ki az európai műsorszolgáltatók a SES keleti 19,2 fokos és a keleti 28,2 fokos elsődleges orbitális pozícióban található műholdjai adta lehetőségeket a műholdas TV-vel rendelkező több mint 89 millió háztartás elérésére, amivel a SES maga mögé utasítja a többi műholdas és földfelszíni szolgáltatót.

 

„A megbízható információkat nyújtó, minőségi szórakozatást kínáló televíziós műsorok sugárzása nagyon fontos, különösen a krízisek idején. Nagy örömünkre szolgál, hogy a legnagyobb európai műsorszolgáltatók közé tartozó ARD, ZDF, BBC, TV5Monde, France 24 és BVN a segítségünkkel juttatja el a lehető legtöbb emberhez közszolgálati műsorait” – mondta Steve Collar, a SES vezérigazgatója. „A műholdak még ma is felbecsülhetetlen értékű műsorszórási erőforrást jelentenek, és ez a jövőben is így lesz. A műsorszolgáltatók számára a legnagyobb elérést biztosítják páratlan megbízhatóság és sávszélesség-hatékonyság mellett, valamint kiemelkedő minőségű tartalmak eljuttatását teszik lehetővé a TV-vel rendelkező európai háztartások milliói számára”

Címke

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott