Ugrás a tartalomra
Eurosport logo

Az Eurosport VR megoldásokkal készül a téli olimpia közvetítésére

Az Eurosport a 2018-as téli olimpiára készülve ügyelt arra, hogy a legizgalmasabb és legmodernebb technológiai megoldásokkal hozza közelebb Európához Phjongcshangot. Hogy senki ne maradjon le a legfontosabb pillanatokról, mintegy 50 órányi élő, virtuális valóság eszközeivel színesített tartalommal készül az eseményre. Ráadásul a legtöbb téli sportág elérhető lesz a VR platformon is, így az alpesi síelés, a curling, a gyorskorcsolya, a jégkorong, a short track, a síugrás, a skeleton, a snowboard, valamint a nyitó és záró ceremóniák is új megvilágításba kerülnek.

Ez az olimpia a technológiai újítások mellett az emberközpontúságról is szól: idén először nyílik lehetősége a rajongóknak arra, hogy igényeikre szabják a közvetítést azáltal, hogy több mint hat kameraállásból kiválasztják, melyikből szeretnék követni az eseményeket. Ezt az újítást egészíti ki az Intel True VR által garantált VR technológia, ami 360 fokos élményt nyújt, hogy közelebb kerülhessünk az eseményekhez.

Ralph Rivera, az Eurosport Digital ügyvezető igazgatója elmondta: „A Discovery Networks mindent megtesz azért, hogy igazi nézői élménnyé varázsolja a téli olimpiai közvetítést és, hogy a játékok minden egyes percét elérhetővé tegye a rajongóknak Európa-szerte. Szeretnénk minél több mindenkit, minél több platformon elérni az olimpiai eseményekkel, a fiatalabb generációnak is vonzó tartalmakat biztosítva. Abban bízunk, hogy ilyen formában a rajongók még nagyobb szenvedéllyel fordultak majd a sportok felé.”

A 360 fokos jelenélét mellett a csatorna egyéb technológiai újdonságokkal is készült az olimpiai közvetítésre, erre az egyik legjobb példa az Eurosport Cube, innovatív stúdió, ami a kiterjesztett valóság eszközével, elemzésekkel, a legjobb pillanatok bemutatásával.

Az Eurosport téli olimpiai közvetítése február 8-án indul, a csatorna digitális platformjainak köszönhetően minden percét élvezhetjük a játékoknak, akár telefonon, tableten vagy a TV készülékeikhez kapcsolódva. Az Eurosport téli olimpiára készített applikációja elérhető iOS és Android platformokra is, február 1-tól, valamint a Samsung Gear VR, Google Daydream és a Windows Mixed Reality készülékekhez illő verzióban is hozzáférhető.

Az Eurosport VR applikáció élő közvetítéseinek beosztása:

Dátum  Esemény
február 09. Nyitóesemény
február 10. Alpesisí – férfi lesiklás tréning
február 11. Alpesisí – férfi lesiklás
február 12. Curling –  Vegyes páros elődöntő
február 13. Snowboard – Halfpipe
február 14. Snowboard – Halfpipe
február 15. Műkorcsolya – Páros szabad korcsolyázás
február 16. Skeleton – Férfi és női
február 17. Műkorcsolya – Férfi Szabad korcsolyázás / Rövidpályás gyorskorcsolya - döntő
február 18. Alpesisí – Férfi óriás-műlesiklás
február 19. Síugrás – Férfi
február 20. Műkorcsolya – Jégtánc
február 21. Alpesisí – Női lesiklás
február 22. Jégkorong – Női döntő mérkőzés
február 23. Snowboard – Big Air női döntő
február 24. Snowboard – Big Air férfi döntő
február 25. Jégkorong – Férfi aranymérkőzés / Záró ceremónia
Címke

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott