Ugrás a tartalomra
SPT logo

Az Imádlak utálni már az otthoni képernyőkön is elérhető

Lépjünk vissza az évezred végi romantikus vígjátékok, vagyis a romkomok világába, amik lázban tartották a kilencvenes évek közönségét, vagy helyezkedjünk bele Shakespeare örökéletű drámáiba - vagy akár legyen mindkettő! Nevessünk, izguljunk, szurkoljunk, talán szomorkodjunk is kicsit, majd ismerjük be, hogy még mindig odavagyunk a romkomokért! A műfaj újabb fergeteges darabbal, az Imádlak utálni c. filmmel bővült. A Columbia Pictures alkotását a magyar és nemzetközi mozinézők is szép számmal látogatták. Az Imádlak utálni március 18-tól elérhető az otthoni képernyőkön is, többek közt a Magyar Telekom, a Vodafone, az Apple TV és a Google Play kínálatában.

 

A romkomok a kilencvenes években élték virágkorukat, számos klasszikus (például a Micsoda nő!, A szerelem hálójában vagy az Aludj csak, én álmodom) született ekkor, melyek igazán magasra tették a mércét. Az elkövetkező években, évtized(ek)ben aztán némiképp nyugvópontra került a műfaj, másfajta alkotások hódították meg a mozivásznat. Eltűntek volna a szívmelengető sztorik, vagy befellegzett volna napjainkra a műfajnak? Aligha! A számok ugyanis beszédesek: az Imádlak utálni 2023. január közepén robbant be a hazai mozikba, immár több, mint 317 000 néző volt kíváncsi rá. Magyarországon és nemzetközi szinten is hatalmas sikert aratott, amelyet a bevételi adatok is tükröznek – jelenleg csinos összegnél, több, mint 212 millió dolláros bevételnél tart.

 

Vajon mi állhat az Imádlak utálni sikere mögött? Will Gluck író-rendező (aki olyan filmeket jegyez, mint a Könnyű nőcske vagy a Barátság extrákkal) filmjében két fiatal, tehetséges, és nem utolsó sorban szexi színész, Sydney Sweeney (Bea szerepében) és Glen Powell (Ben szerepében) izzítja a hangulatot. A film Shakespeare Sok hűhó semmiért c. darabjára épül, és feléleszti a romantikus történetek egyik legpikánsabb összetevőjét: amikor az ellenségek egymásba szeretnek.

 

Az Imádlak utálni-ban ez a megunhatatlan elem a 21. században elevenedik meg, a forró hangulatú ausztráliai nyárban. Ide hivatalos ugyanis Bea és Ben, akik finoman szólva sem kedvelik egymást, miután együtt töltöttek egy furcsán végződött éjszakát. Bea húga azonban házasodni készül Ben jó barátjával, így kénytelenek ismét elviselni egymást. Még abba is belemennek, hogy - a felbukkanó nyomasztó exek, túlbuzgó szülők és egyéb körülmények miatt - azt színleljék, hogy párként vannak jelen a hétvégi esküvőn. Bakikból, poénokból, vízpartból, nyárból, bikinikből és persze (ügyetlen) romantikából sincs hiány. Sőt, még a romkomok egykori nagyágyúja, Dermot Mulroney (Álljon meg a nászmenet, Kőkemény család) is feltűnik a filmben Bea édesapja szerepében.

 

Ha egy kis nyarat és romantikát csempésznénk otthonunkba, március 18-tól megnézhetjük az Imádlak utálni c. filmet többek közt a Magyar Telekom, a Vodafone, az Apple TV és a Google Play kínálatában.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott