Ugrás a tartalomra
PR-Telecom logo

Befejeződött a Szupergyors Internet Program fejlesztése a balatonfüredi járásban

A PR-TELECOM a Széchenyi 2020 program keretén belül kiírt GINOP-3.4.1-2015 Újgenerációs NGA és felhordó hálózatok fejlesztése című projekt keretén belül 10 járásban épít és fejleszt modern telekommunikációs hálózatot. A balatonfüredi járásban befejeződtek a fejlesztési és építési munkálatok, melynek eredményeként a kiépített telekommunikációs hálózatot 2022. 12. 31-én adták át. A projekt 130,01 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével valósult meg.

 

A projekt megvalósítója, a PR-TELECOM Távközlési, Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. a szolgáltatással ellátott lakások számát tekintve a magyarországi kábeles telekommunikációs piac vezető szereplői között található. A PR-TELECOM jelenleg az országban, több mint 150 településen nyújt digitális kábeltelevízió-szolgáltatást, szélessávú internetelérést, valamint digitális alapú, kiváló minőségű vezetékes telefonszolgáltatást.

 

A fejlesztés célja a GINOP-3.4.1-15-2016-00103 azonosító számú pályázatban szereplő települések ellátása legalább 30Mbps sebességű internetelérés biztosításával. A projekt keretében térségi gerinchálózat és helyi, belső települési optikai (FTTH) hálózat épült meg.

 

Térségi gerinc- és törzshálózat épült Balatonakalitól – Dörgicséig 22,73 km hosszban (Balatonakali – Balatonudvari  - Örvényes – Aszófő – Pécsely – Vászoly – Dörgicse nyomvonalon) valamint Szentantalfa – Monoszló között 3,17 km hosszú szakaszon.

 

Települést lefedő optikai hálózat Monoszlón épült, 2,28 km hosszúságú szakaszon.

 

Az új FTTH hálózaton az előfizetőknek kiváló minőségű, akár 1000 Mbit/s sávszélességű internet szolgáltatást tud nyújtani a PR-TELECOM.

Címke

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott