Ugrás a tartalomra
PR-Telecom logo

Befejeződött a Szupergyors Internet Program fejlesztése a jászapáti járásban

A PR-TELECOM a Széchenyi 2020 program keretén belül kiírt GINOP-3.4.1-2015 Újgenerációs NGA és felhordó hálózatok fejlesztése című projekt keretén belül 13 járásban épít és fejleszt modern távközlési hálózatot. A jászapáti járásban befejeződtek a fejlesztési és építési munkálatok, melynek eredményeként a kiépített távközlési hálózatot 2019. október 28-án adták át.

 

A projekt megvalósítója, a PR-TELECOM Távközlési, Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. a szolgáltatással ellátott lakások számát tekintve a magyarországi kábeles távközlési piac vezető szereplői között található. A PR-TELECOM jelenleg az ország hét földrajzilag elkülönült térségében, tizenegy megyéjében, több mint 200 településen nyújt digitális és analóg kábeltelevízió-szolgáltatást, szélessávú internetelérést, valamint digitális alapú, kiváló minőségű vezetékes telefonszolgáltatást.

 

A fejlesztés célja a GINOP-3.4.1-15-2016-00066 azonosító számú pályázatban szereplő települések ellátása legalább 30Mbps sebességű internetelérés biztosításával. A projekt keretében térségi gerinchálózat és helyi, belső települési optikai (FTTH) hálózatok épültek meg. Térségi gerinc- és törzshálózat épült Jászjákóhalma és Jászdózsa települések között összesen 10,23 km hosszban, Jászapáti-Jászszentandrás valamint Jászapáti-Jászivány településeket összekötő gerinchálózat pedig 15,76 km hosszban, továbbá Jászapáti belterületén 4,42 km hosszban optikai törzshálózat épült. Jászdózsa, Jászszentandrás és Jászivány településeken modern, a mai kor követelményeinek minden téren megfelelő belső, települési optikai- (FTTH) valamint törzshálózat került kiépítésre mintegy 66,5 km hosszan. Az új hálózaton az előfizetőknek kiváló minőségű, akár 800 Mbit/s sávszélességű internet szolgáltatást tud nyújtani a PR-TELECOM.

 

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében elnyert 612,23 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével valósult meg.

Címke

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott