Ugrás a tartalomra
PR-Telecom logo

Befejeződött a Szupergyors Internet Program fejlesztése a mezőcsáti járásban

A PR-TELECOM a Széchenyi 2020 program keretén belül kiírt GINOP-3.4.1-2015 Újgenerációs NGA és felhordó hálózatok fejlesztése című projekt keretén belül 13 járásban épít és fejleszt modern távközlési hálózatot. A mezőcsáti járásban befejeződtek a fejlesztési és építési munkálatok, melynek eredményeként a kiépített távközlési hálózatot 2019. március 31-én adták át.

 

A projekt megvalósítója, a PR-TELECOM Távközlési, Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. a szolgáltatással ellátott lakások számát tekintve a magyarországi kábeles távközlési piac vezető szereplői között található. A PR-TELECOM jelenleg az ország hét földrajzilag elkülönült térségében, tizenegy megyéjében, több mint 200 településen nyújt digitális és analóg kábeltelevízió-szolgáltatást, szélessávú internetelérést, valamint digitális alapú, kiváló minőségű vezetékes telefonszolgáltatást.

 

A fejlesztés célja a GINOP-3.4.1-15-2016-00064 azonosító számú pályázatban szereplő települések ellátása legalább 30Mbps sebességű internetelérés biztosításával. A projekt keretében térségi gerinchálózat és helyi, belső települési optikai (FTTH) hálózatok épültek meg. Térségi gerinchálózat épült Igrici és Hejőpapi települések között 5,17 km hosszban, Mezőcsát-Ároktő-Tiszadorogma településeket összekötő gerinchálózat 19,74 km hosszban, valamint korszerűsítésre került a Mezőcsát belterületén található törzsoptikai hálózat 4,11 km-en. Ároktő, Tiszadorogma és Igrici településeken modern, a mai kor követelményeinek minden téren megfelelő belső, települési optikai (FTTH) hálózat került kiépítésre mintegy 19 km hosszan. Az új hálózaton az előfizetőknek kiváló minőségű, akár 800 Mbit/s sávszélességű internet szolgáltatást tud nyújtani a PR-TELECOM.

 

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében elnyert 138,26 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével valósult meg.

Címke

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott