Ugrás a tartalomra
Tarr logo

Drasztikusan csökkenti analóg televíziós kínálatát a Tarr

2019. augusztusában mérföldkőhöz ér a Tarr, nagyon jelentős műszaki fejlesztést hajtanak végre hálózatukon. Céljuk, hogy még stabilabb, nagy sebességű vezetékes internet szolgáltatást tudjanak biztosítani előfizetőiknek. A változás a kábeltévé ügyfeleiket is érinti, a jelenleg duplán – analóg és digitális módon is – elosztott csatornák egy része a fejlesztést követően kizárólag a kiváló minőségű digitális technológiával lesz látható.

 

2019. őszén fokozatosan szabadítják fel a „sávokat”, hogy internetező ügyfeleik is megtapasztalják a ténylegesen korlátlan szörfölés élményét.

 

Technikai információk:

  • A Szolgáltató tervei szerint a nagy fejlesztés 2019. augusztus 5-én (hétfőn) a hajnali órákban valósul meg, melyet egy héttel korábban az analóg módon elosztásra kerülő helyi tévék adásának lekapcsolása előz meg.
  • Az átállást követően a televíziók egy része magától újra hangol, de több esetben újra kell hangolni a készüléket. A hangolás elkerülhetetlen, de jó célt szolgál. A csatornák egy része ugyan más helyre kerül, de a csatornakínálat változatlan marad. A hangolást célszerű 2019.08.05. délutánra tervezni.
  • Fontos, hogy az összes televízió alkalmas legyen a digitális jelvételre, mert a teljes kínálat csak így lesz igénybe vehető.
  • A Szolgáltató célja, hogy 2020-ra a kínálatában duplán (analóg és digitális módon is) elérhető csatornákat kizárólag digitálisan továbbítsa. Ez a folyamat több lépésben valósul meg.

 

Az aktuális tervek szerint a szolgáltató kínálatában mindössze egyszámjegyű lesz azon csatornák száma, melyek analóg módon is vehetők maradnak.

Címke

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott