Ugrás a tartalomra
SportTV logo

Először jön profi baseball a képernyőre

Újabb, magyar csatorna által élőben még nem közvetített sportjoggal bővül a Sport TV kínálata: 2020-tól a Sport1 és a Sport2 közvetíti az észak-amerikai profi baseball-liga (Major League Baseball, MLB) mérkőzéseit Magyarországon.

 

A Sport TV egyszer már megtette, hogy felépített egy sportágat Magyarországon, amelyet a 70-es, 80-as és 90-es évek amerikai filmjeiben és sorozataiban teljesen hibásan csak rögbinek fordítottak, pedig igazából amerikaifutball a neve. Van azonban egy sportág, amely még a focinál is többször tűnik fel a hollywoodi filmekben. De melyik?
Természetesen a baseball, amelynek profi ligáját, az MLB-t 2020-tól a Sport TV közvetíti Magyarországon.

 

Robert Redford, Kevin Costner, Tom Hanks, Brad Pitt, Jonah Hill, Wesley Snipes, Charlie Sheen vagy John Goodman – csak néhány olyan A-listás amerikai színész, aki szerepelt valaha baseball témájú filmben, esetleg fel is öltötte magára valamelyik világhírű MLB-csapat mezét egy kasszasikerben. Az is egy erős kapocs a sportrajongók számára a ligával, hogy a földkerekség talán legismertebb sportolóját, Michael Jordant is fűtötte a vágy, hogy miután az NBA királya lett, egyszer eljusson az MLB-be is…Nem jutott, de az NBA-szurkolók ezt talán nem bánják.

 

Ha arra kérünk bárkit, idézze fel, melyek a legismertebb amerikai sportlogók, szinte biztos, hogy az első öt között eszébe jut a klasszikus összefonódó ’N’ és ’Y’, amely a New York Yankees csapatának szimbóluma, a csapaté, amely a Forbes 2019-es kimutatásai szerint a világ második legértékesebb sport franchise-za. A bajnokságban harminc csapat szerepel (29 amerikai és 1 kanadai), és a Yankeesen kívül ismerősen csenghet például a Los Angeles Dodgers, a Boston Red Sox, a Chicago Cubs, a San Francisco Giants, a New York Mets esetleg a St. Louis Cardinals neve is, a címvédő pedig a Washington Nationals.

 

A négy amerikai profiliga közül az MLB rendelkezik a legnagyobb hagyományokkal, és olyan időszakokban, amikor nincs épp világjárvány, ez a világ legtöbb helyszíni nézőt vonzó sportága. Az aktuális szezon rendhagyó lesz, mert rövidebb lesz a megszokottnál a koronavírus-járvány miatt. 162 helyett csak 60 alapszakaszmeccset játszanak a csapatok, de július 24-től október végéig lesz majd időnk ismerkedni a sportággal. Könnyen lehet, hogy ezekben a hónapokban új rajongótábora alakul ki a baseballnak Magyarországon.

 

A Sport TV a tervek szerint hetente legalább 3 meccset közvetít Bartha Zoltán, Haraszti Ádám és Méhes Gábor kommentálásában, a szakértők között pedig feltűnik majd Kovács Sándor, „Sankó”, aki korábban versenyszerűen űzte ezt a sportágat.

 

Az amerikaifocival, a dartsszal és a pókerrel már bizonyítottuk, hogy be tudunk vezetni a magyar piacra teljesen új sportágakat. Most a baseballon a sor. Az Egyesült Államokban és Kanadában az MLB elképesztő népszerűségnek örvend, sőt, 2019-ben Londonban európai meccset is rendeztek.

 

A ligának tehát célja a közönség szélesítése, mi pedig a következő években szintén mindent megteszünk majd ezért.

 

"Készülhetnek a nézőink, mert ismét új szakkifejezéseket kell megtanulniuk, ez a sportág ugyanis nem csak hazafutásokból áll" – nyilatkozta a jogszerzéssel kapcsolatban Máté Pál, a Sport TV főszerkesztője.

 

Major League Baseball: július 24-től kizárólag a Sport TV műsorán

 

Az első mérkőzések:
SPORT2, 07.23-24., csütörtök éjjel-péntek hajnal, 01:00: Washington Nationals – New York Yankees
SPORT2, 07.24., péntek, 22:00: New York Mets – Atlanta Braves
SPORT2, 07.26, vasárnap, 22:00: Oakland Athletics – Los Angeles Angels
SPORT1, 07.27., hétfő, 22:00: San Diego Padres – Arizona Diamondbacks
SPORT1, 07.29., szerda, 21:30: Oakland Athletics – Colorado Rockies

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott