Ugrás a tartalomra
History Play logo

Érkezik a History Play

2022. február 1-től hazánkban is elérhetővé válik az A+E Networks over-the-top szolgáltatása, a History Play.

 

Bár korlátozott tartalommal, de hazánkban is elindul a History Play. Korlátozott, hiszen az A+E Networks csak a History csatornával van jelen hazánkban, a History2 és a Crime + Investigation hiányzik a palettáról. A szolgáltatás keretében olyan kiemelt, saját gyártású tartalmak válnak elérhetővé a streaming platformon, mint például a "Tűzben edzett" és még számos más sorozat, a tartalmi kínálat pedig folyamatosan bővülni fog.

 

De a korlátozott kifejezés hatványozódik, hiszen nem csak tartalmilag érvényes, hanem a hozzáférés körére is, mivel nem önálló szolgáltatásként indul a History Play, hanem az RTL Most+ platform keretein belül, így például az egyik legjelentősebb ügyfélbázissal rendelkező DIGI előfizetői számára nem lesz elérhető.

 

Lehet még fokozni? Igen! Korábbi példák alapján feltételezhetjük, hogy a szolgáltatóknál a közeljövőben kikerülhet a History a "műsorvisszanéző" funkcióból, illetve a rögzíthető csatornák köréből, hogy a tartalmak kizárólag az RTL Most+ platformon keresztül legyenek elérhetők.

 

Frissítés - A History kommunikációs ügynöksége az előző bejegyzésben tett feltételezésünket cáfolta, és az alábbi közleményt juttatta el számunkra:

 

Díjnyertes dokumentumfilmekkel és prémium szórakoztató ismeretterjesztő műsorokkal indul el 2022. február 1-én Magyarországon a HISTORY Play nevű streaming szolgáltatás. A népszerű HISTORY Channel anyavállalata, az A+E Networks a magyar piac egyik vezető streaming platformjával, az RTL Most+-szal együttműködve teszi elérhetővé video-on-demand kínálatát.

 

A közép-kelet-európai régióban először Magyarországon debütál a szolgáltatás.

 

A HISTORY Play jelenleg az Egyesült Királyságban, Írországban, Németországban, Ausztriában, Olaszországban, Svédországban és Hollandiában érhető el különböző partnerek, például az Amazon Prime és az Apple TV+ szolgáltatásain keresztül.  Svédországban a Telia távközlési vállalaton keresztül érhető el a HISTORY Play.

 

A HISTORY Play műsorkínálatában olyan népszerű sorozatok lesznek elérhetők már az indulástól kezdve, mint az Oak Island átka, a Tűzben edzett, az Ősi idegenek vagy az Elképesztő rejtélyek. Az RTL Most+ előfizetői számára februárban a HISTORY Channel könyvtárának több mint 300 epizódnyi szórakoztató ismeretterjesztő műsora, dokudrámája és prémium dokumentumfilmje válik megtekinthetővé.

 

Izabella Wiley, az A+E Networks közép- és kelet-európai ügyvezető igazgatója elmondta: „Izgatottak vagyunk, hogy tovább mélyíthetjük sikeres együttműködésünket egyik vezető partnerünkkel, az RTL Magyarországgal. A HISTORY Play magyarországi elindítása jelzi, hogy továbbra is kulcsfontosságúnak tekintjük a digitális fejlesztéseket a közép-kelet-európai régióban. Az elmúlt években azt tapasztaltuk, hogy a magyarok hűséges és lelkes nézői a HISTORY Channelnek. Büszkék vagyunk rá, hogy prémium dokumentumfilmes tartalmainkat az RTL Most+ előfizetői számára is elérhetővé tehetjük, akik akkor férhetnek hozzá kedvenc történeteikhez és karaktereikhez, amikor csak akarnak.”

 

A Nielsen nézettségi felmérése szerint a HISTORY Channel az elmúlt két évben a vezető ismeretterjesztő csatornává vált Magyarországon, csak 2021-ben 4 millió nézőt ért el.

 

Exkluzív premierjeivel a HISTORY Channel a tényszerű szórakoztatás és a prémium dokumentumfilmek otthonává vált. A HISTORY Play pedig mostantól lehetőséget ad a magyar nézőknek arra, hogy akkor fedezzék fel és nézzék meg a korábbi évadokat, amikor csak kedvük tartja.

 

Szabó Balázs, az CLT-UFA Hungarian Broadcasting Division programigazgatója és tartalomszerzési vezetője elmondta: „Örömmel emeljük új szintre az A+E Networks és az RTL Magyarország közötti együttműködést. A változatos és széleskörű tartalomkínálat az RTL Most+ sikerének egyik alapja, ezért örömmel biztosítjuk saját, helyben gyártott és exkluzív tartalmaink mellett más produkciós cégek, szolgáltatások és tévécsatornák prémium minőségű szórakoztató műsorait is.”

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott