Ugrás a tartalomra

Érkezik Dwayne Johnson amerikaifutball ligája a Network4 műsorára

A Kansas City Chiefs a Super Bowlon elért győzelmével egy időre elköszönt az NFL, ám a Network4 nézői a holtszezonban sem maradnak amerikaifutball-közvetítés és tojáslabda élmények nélkül. Érkezik a képernyőkre a vadonatúj liga, Dwayne Johnson álma, a UFL.

 

Jövő héten startol a United Football League, azaz a UFL történetének első szezonja. Egy évvel ezelőtt még szinte párhuzamosan futott egymással a két tavaszi liga, az XFL és a USFL idénye, a két szervezet azonban egyesült, és ebből a házasságból jött létre a UFL, amelynek társalapítója a pankrátor-legenda, napjaink egyik legfelkapottabb filmsztárja, The Rock, azaz Dwayne Johnson.

 

Az XFL-ből négy, a USFL-ből pedig három csapat került be az új ligába. Houston városa mindkét szervezetnek adott tavaly csapatot, a Gamblers és a Roughnecks végül utóbbi nevet megtartva egyesült, és lépett be a UFL-be, megtartva ezzel a korábbi csapat pozícióját a USFL főcsoportban.

 

A UFL első szezonja a két korábbi liga párharcaként zajlik majd, ugyanis az alapszakaszban két főcsoportban, egy XFL és egy USFL divízióban zajlanak majd a küzdelmek. Mindkét csoportban oda-vissza alapon találkoznak majd egymással a csapatok, valamint egyszer megküzdenek a másik konferencia együtteseivel is - így jön ki a 10 fordulós idény.

 

A rájátszásba mindkét konferenciából két csapat jut be, azaz rögtön a főcsoport-döntőkkel indul a playoff, majd június 16-án, a St. Louis Battlehawks otthonában, a The Dome at America’s Centerben rendezik meg a finálét.

 

A UFL 2024-es szezonja jövő szombaton stílszerűen az XFL és a USFL két tavalyi bajnoka, az Arlington Renegades és a Birmingham Stallions összecsapásával indul.

 

A Network4 az amerikaifutball otthona, és a médiacég az NFL holtszezonában sem hagyja akció nélkül a rajongókat. A Network4 sportcsatornáin (ARENA4, MATCH4), valamint a NET4+ streaming szolgáltatón keresztül a tervek szerint az új liga minden minden fordulójából legalább egy mérkőzést műsorra tűz majd. Szeptemberben pedig természetesen folytatódik a National Football League, vagyis az NFL.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott