Ugrás a tartalomra
Vidanet logo

Felavatta új központi géptermét Győrben a Vidanet

Ünnepélyes keretek között felavatta központi távközlési géptermét a Vidanet Zrt. Az új központban működik a továbbiakban minden, a teljes szolgáltatási terület kiszolgálásáért felelős berendezés a TV, internet és telefon szolgáltatások tekintetében, és ide kerültek a szolgáltatások nyújtását biztosító szerverek, valamint a vállalat működését biztosító számlázó, ügyfélnyilvántartó, műszaki nyilvántartó és támogató infrastruktúra is. A beruházás egy év alatt, teljes egészében saját forrásból, egy korábbi raktárépület rehabilitációjával valósult meg, a magasabb minőség, kiemelt üzembiztonság és takarékos üzem alapelveit tekintve irányadónak.

 

A Vidanet Zrt-ről

 

A 2003-ban alakult társaság mára akvizíciókkal és hálózatfejlesztésekkel a Dunántúl négy megyéjének 160 településén szolgáltat közel 160 csatornás választékot biztosító televíziós műsorelosztó szolgáltatást, és akár 500…700 Mbps adatsebességű internetet, valamint telefon szolgáltatást. A társaság jelmondata „Közöttünk”, mely arra utal, hogy a vállalat regionális szolgáltatóként a lokális igényeket figyelembe véve alakítja portfólióját és működését, fontosnak tartja a helyi, személyes ügyfélkapcsolati pontok és az élőhangos telefonos ügyfélszolgálat fenntartását, de emellett 21. századi európai alternatív távközlési szolgáltatóhoz illő választékot és minőséget kínál Ügyfeleinek.

 

A beruházásról

 

A létesítmény fő eleme a központi távközlési gépterem. Az itt működő berendezések áramellátását két, teljesen független energiaellátó infrastruktúra biztosítja, mely nagyteljesítményű akkumulátortelepekkel rendelkező szünetmentes tápláló rendszert, és dízel aggregátorokat tartalmaz. Akár a hálózati energiaellátás, akár valamely berendezés kiesése esetén egy másik eszköz automatikusan átveszi a szerepet, és biztosítja a teljes központ energiaellátását. Hasonlóan kétkörös a hűtési rendszer is. Az adatközpontok hűtése kulcsfontosságú tényező, viszont a hűtő rendszerek áramfogyasztása a nyári hónapokban eléri a szolgálatásnyújtáshoz szükséges berendezésekét. Ezért a Vidanet Zrt. új géptermében olyan technológiát választott, mely a 7°C – a hazai átlaghőmérséklet – alatt nem igényel kompresszoros működést, a környezeti energiával hűtött közeg keringtetésével oldja meg a hűtést.

 

A gépteremben működő berendezések végzik a TV szolgáltatás alapját jelentő kb. 160 csatorna jelének begyűjtését több forrásból, transzkódolását, statisztikus multiplexálását, és az előfizetői hozzáférést szabályzó titkosítást is. Ugyanitt történik a teljes szolgáltatási terület – Harkánytól Siófokon át Mosonmagyaróvárig – csúcsidőben akár 100 Gbps – azaz százmilliárd bit másodpercenként – adatforgalmának végződtetése, menedzselése is.

Címke

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott