Ugrás a tartalomra
DVB-T2 logo

Felújították a zalaegerszegi TV-tornyot és környezetét

Közel 65 millió forint önkormányzati beruházással újították fel Zalaegerszegen a turisztikai és városképi szempontból is jelentős, kilátóként és büféként egyaránt üzemelő TV-tornyot.

 

A zalaegerszegi Alsóerdő területén a korábbi években már jelentős beruházások zajlottak, szabadidőpark, bringapark, túraútvonal épült, és megújultak a vendégházak. A TV-toronynál és környezetében az elmúlt hónapokban végezték el a felújításokat.

 

Az 1971-ben, látogatható objektumként megépített 95 méteres torony fogadótere, liftje és részben büféje is megújult. A turisztikai szempontból és városképileg is jelentős építmény rendbetétele után a közeli Aranyoslapi-forrás környezetének rendezését tervezik.

 

Látványos díszkivilágítást kapott a TV-torony, hűtő-fűtő klímát szereltek a büfébe, de a konyhai berendezéseket, pultokat is felújították. Az építmény új tetőszigetelést kapott, részben a homlokzati elemeket is cserélték, illetve felújították a liftet.

 

A torony környezetében új padokat és hulladékgyűjtőket helyeztek ki, továbbá felújították az oda vezető út és járda burkolatát.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott