Ugrás a tartalomra
Direct One logo

Filmklasszikusok és izgalmas sportesemények a Direct One nyári kínálatában

A Direct One a nyár utolsó hónapjában műsorára tűzi a magyar filmtörténet egyik legsokoldalúbb rendezője, Makk Károly máig népszerű alkotásait. A szórakozás az augusztusi tematikus hétvégéken is garantált: legendás rendezők művei mellett francia vígjátékok és George Clooney felejthetetlen alakításai is bekerülnek a repertoárba. A sportrajongók örömére végre kezdetét veszi a Premier League és az NB1, miközben zajlik a Forma-1 és a női futball világbajnokság is – a Direct Now applikációval pedig biztosan nem maradunk le az emlékezetes pillanatokról.

 

A 2017-ben elhunyt Makk Károly rendező alkotásai ma is élénken élnek a filmrajongók emlékezetében. Olyan sikerfilmeket készített, mint a Szerelem, az Erkölcsös éjszaka, az Egymásra nézve vagy a Mit csinált felséged 3-tól 5-ig?, amelyeket most mind megismerhetünk vagy újranézhetünk a Direct One segítségével.

 

Ikonikus színészek, megrendítő történetek

 

Az 1971-ben bemutatott Szerelem című dráma a magyar filmtörténet egyik legszebb alkotása. A történetben a fiatal feleséget alakító Törőcsik Mari várja haza politikai elítélt férjét (Darvas Iván). A feleség lelkiismeretesen gondozza az ágyhoz kötött anyósát (Darvas Lili), akivel elhiteti, hogy fia Amerikában forgat és hamarosan hazaérkezik. A film 1971-ben elnyerte a cannes-i zsűri díját, a szakma hazai képviselői pedig 2000-ben beválasztották minden idők tizenkét legjobb magyar filmje közé.

 

Makk Károly impresszionista műve, az 1977-es Egy erkölcsös éjszaka című dráma egy békés kisvárosba kalauzolja a nézőt. A Cserhalmi György által megtestesített Kelepei Jenő elhatározza, hogy beköltözik Mutter (Psota Irén) bordélyházába. A meglepetést Kelepei édesanyjának látogatása okozza. A Makay Margit által megszemélyesített asszonynak fogalma sincs, hol lakik a fia, ezért a bordélyház lakói egy estére eljátsszák, hogy tisztességben és boldogságban élnek.

 

A rendező melodrámája, az 1982-es Egymásra nézve egy tiltott szerelem története két nő között az ötvenes évek kommunista diktatúrájában. A szókimondó újságíró, Éva (Jadwiga Jankowska-Cieślak) az Igazság című lapnál találkozik Líviával (Grażyna Szapołowska), és első látásra egymásba habarodnak. Szerelmüket csak titokban tudják megélni, helyzetüket pedig tovább nehezíti, hogy Lívia férje a belső elhárításnál dolgozik. A tabutörő drámát éles rendszerkritika egészíti ki. Jadwiga Jankowska-Cieslak alakításáért a legjobb színésznőnek járó díjat kapta Cannes-ban, Makk Károlynak pedig az újságírók különdíját ítélték oda a legjobb rendezésért.

 

A Mátyás király udvarában játszódó vígjáték, a Mit csinált felséged 3-tól 5-ig? az 1960-as évek népszerű színészeit vonultatja fel, a főszerepben Psota Irénnel és Darvas Ivánnal. A történetben Mátyás király álruhában elhagyja a palotát, hogy a császári és pápai követek unalmas fogadása helyett inkább három csinos szelistyei asszonynak tegye a szépet. Hitvese, Beatrice gyanút fog, és kedvenc udvarhölgyével, szintén álruhában indulnak Mátyás felkutatására.

 

Vígjátékokkal és legendás klasszikusokkal fűszerezett nyáresték

 

A Direct One ezúttal is tematikus hétvégékkel színesíti meg a nyárestéket: a műsorokat a televíziós csatornán is követhetjük, és később is bármikor megtekinthetjük a Direct Now applikációban. Augusztus első hétvégéjén a legnagyobb amerikai rendezők művei kerülnek műsorra. Látható lesz Francis Ford Coppola 1983-as filmje, a fiatalokból álló kisvárosi bandák konfliktusát bemutató Kívülállók, a főszerepben olyan színészekkel, mint Matt Dillon, Patrick Swayze vagy Tom Cruise. David Lynch 2001-es klasszikusa, A sötétség útja – Mulholland Drive pedig egy amnéziás nő és egy szépreményű színésznő rejtélyes kalandjait dolgozza fel, akiket Naomi Watts és Laura Harring alakít.

 

Augusztus második hétvégéjén George Clooney emlékezetes szerepeit nézhetjük meg a Direct One segítségével. Az izgalmakban bővelkedő Ó, testvér, merre visz az utad? három szökött rabról szól, akiknek célja a szabadság, és egy elrejtett mesés kincs megszerzése. A szórakoztató Égető bizonyíték című filmben Clooney mellett Brad Pitt és John Malkovich nyújt kiemelkedő alakítást, görbe tükröt állítva az emberi butaságnak.

 

Az államalapítás ünnepén, augusztus 20-án az egyik legnépszerűbb magyar rockoperát, az István, a királyt tűzi műsorra a csatorna. Az államalapító király, István küzdelmeinek emléket állító mű címszerepében Pelsőczy Lászlót láthatjuk (énekhangját Varga Miklós adja), míg fő ellenfelét, Koppányt Vikidál Gyula alakítja. Akik huszadikát inkább az ünnepi forgatagban töltenék, később a Direct Now applikáció segítségével bepótolhatják lemaradásukat, hiszen számos más tartalom mellett a rockoperát is megtekinthetik a videótárban.

 

A francia vígjátékok rajongóinak is kedvez a Direct One augusztus utolsó előtti hétvégéjén. A Jean-Paul Belmondo főszereplésével készült Amazon, az esőerdő lánya című film egy földönkívüli kislány kalandjait meséli el, míg a Tökéletes véletlen két teljesen különböző, mégis jó barátságot ápoló férfi párkeresési bonyodalmairól szól.

 

A nyár utolsó hétvégéjén a családi tartalmak kerülnek a középpontba. A Kölcsön család című romantikus vígjáték egy családra vágyó gazdag férfi és egy egyedülálló édesanya története, akit a kilakoltatás réme fenyeget. Az Unokák kezdőknek három, nyugdíjas éveit töltő főszereplője pedig gyermekes családoknak nyújt segítséget, de kisvártatva problémák kereszttüzében találják magukat.

 

Földön rekedt lélek

 

Szeptemberben új premierrel készül a Direct One: érkezik A vörös ajtó című thrillersorozat harmadik évada! Az alaptörténet szerint egy megölt rendőr lelke a Földön reked azért, hogy megtalálja gyilkosát és megóvja tőle várandós feleségét. Jó hírünk van azok számára, akik felfrissítenék emlékeiket az új epizódok előtt, vagy most ismerkednek a misztikus szériával, ugyanis a csatornán augusztusban az első és a második évad is látható lesz. Aki pedig inkább egymás után ledarálná a részeket, bármikor megteheti: a Direct Now applikációban a sorozat minden eddigi epizódja elérhető. 

 

Újra itt a Premier League és az NB1

 

Fellélegezhetnek a magyar foci kedvelői, július végén ugyanis elkezdődött az új NB1-es idény, visszatértek a pályára a kedvenc csapatok és játékosok. A Direct One sporthubjában pedig értesítést is beállíthatunk, ha nem akarunk lemaradni a legszebb gólokról és mozzanatokról, de később vissza is nézhetjük a fordulók mérkőzéseit. Sőt, a tematikus oldalon számos fontos információt megtalálunk a magyar élvonalról, ahogyan az augusztusban induló Premier League-ről és a továbbra is zajló Forma-1-es futamokról is. Augusztus 20-ig még tart a 2023-as női labdarúgó-világbajnokság, amelynek legizgalmasabb perceit bárhol, bármikor követhetjük a Direct Now alkalmazás segítségével.

 

Műsorok kicsiknek, nagyoknak és konyhatündéreknek

 

A Direct Now app műsortárában változatlanul elérhető az elmúlt időszak számos népszerű tartalma, mint az Addams Family – A galád család című animációs film, az UFO bizonyítékokat vizsgáló Ősi idegenek, a világ nagy rejtélyeire választ kereső Elképesztő rejtélyek, ahogyan megtekinthető a Rowan Atkinson főszereplésével készült, nagy sikerű Johnny English is. Augusztus végéig szerepel a Direct Now műsortárában a Harlan Coben tollából számazó Az ötödik című rejtélyes krimisorozat, és még megtekinthető az olasz ZeroZeroZero széria is, amely a kokain útját követi nyomon Amerikából Európába.

 

Az applikáción keresztül augusztusban olyan ismert szakácsok receptjeiből meríthetünk ihletet otthonra, mint Nigella Lawson vagy Mary Berry, és érdemes bepillantani Havas Dóra Termelőtől a tányérig című műsorába is, amely hazai, kimagasló minőségű termékeket előállító élelmiszertermelőket mutat be.

 

Mást néznének a szülők és a gyermekek? A Direct Now használatával ebből sem lesz probléma, az alkalmazással ugyanis több különböző okoseszközön is nézhetjük kedvenc tartalmainkat, bárhol, bármikor. Érdemes újra és újra megnyitni az applikációt, ahol folyamatosan megújuló tartalommal, szórakoztató és lebilincselő műsorajánlatokkal találkozhatunk, így biztosan nem fogunk unatkozni!

Címke

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott