Ugrás a tartalomra
DIGI logo

Hat megyében fejlesztette vezetékes hálózatát a DIGI

Nagyszabású gerinchálózat-fejlesztést hajtott végre a DIGI az elmúlt 8 hónapban. A hónapokig tartó munkálatok eredményeképp mostantól a DIGI és Invitel előfizetők 13, többségében kelet-magyarországi településen csatlakozhatnak a csúcstechnológiás, felhasználói végpontig kiépített optikai hálózathoz (FTTH). A vállalat az előfizetők érdekeit szem előtt tartva az idei évre a technológiai fejlesztést és minőségi fejlődést tűzte ki célul, ezért a korszerűsítések 2021-ben is folytatódnak.

 

Az 1998-ban alapított DIGI kábeltelevíziós szolgáltatóként kezdte meg működését Magyarországon. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően első magyarországi évtizedét követően a vállalat már nem csak kábel tv, hanem szélessávú internet és telefon szolgáltatást is nyújtott előfizetői számára.

 

A nemrégiben befejezett hálózati korszerűsítés eredményeképp 13, többségében kelet-magyarországi településen élvezhetik a DIGI és Invitel előfizetők a csúcstechnológiás FTTH hálózat nyújtotta előnyöket. Az újonnan csatlakozott háztartások mostantól igénybe vehetik a szolgáltatások teljes spektrumát, azaz a zavartalan, magas színvonalú tv-zést, az 1 GB/s internetet és a vezetékes telefont, kedvező ár-érték arányban. A végpontig kiépített optikai hálózat (FTTH) lehetővé teszi a gyorsabb szélessávú internet-hozzáférést kiváló minőségben, amely most már lakossági és üzleti célokra is elérhető az érintett településeken.

 

Az újonnan fejlesztett FTTH hálózat az alábbi településeken elérhető:
Berettyóújfalu, Biatorbágy, Füzesabony, Hajdúszoboszló, Heves, Kelebia, Kiskunhalas, Kisszállás, Mezőkövesd, Tát, Tokod, Tompa, Verpelét

 

A fenti településeken végrehajtott FTTH fejlesztésekkel párhuzamosan a DIGI gerinchálózatának megerősítésén is dolgozott annak érdekében, hogy az egész országban biztosítsa a megfelelő lefedettséget, és hogy a csatlakozó települések lakossági végpontjai készen álljanak az FTTH-hoz való bekötésre. A gerinchálózat a nagyobb csomópontokat, városokat és utakat köti össze vázként, amely elbírja a rá nehezedő nagy hálózati terhelést.

 

A meglévő vezetékes hálózat fejlesztése mellett a DIGI kiemelt figyelmet fordít a DIGIMobil lefedettségének növelésére is a lehető legtöbb településen.

Címke

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott