Ugrás a tartalomra
M4 Sport logo

Határon túl is láthatják az M4 Sport közvetítéseit

Az MTVA a jogi háttér után a technikai feltételeit is megteremtette annak, hogy Felvidéken és Erdélyben is fogható legyen az M4 Sport közvetítése a magyar labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki selejtezőiről, a kábeles előfizetők számára.

 

Ezen feltételek szerint a hétfőn esedékes Magyarország-Szlovákia válogatott labdarúgó mérkőzés közvetítése is elérhetővé válik.

 

Székely Dávid, az M4 Sport csatornaigazgatója beszélt a részletekről: „Hosszú folyamat végére értünk. Azok után, hogy megteremtettük a pénzügyi, majd jogi hátterét, a technikai feltételei is megvannak most már annak, hogy az UEFA-val megkötött szerződésünk értelmében az erdélyi, valamint a felvidéki magyarság is figyelhesse kábeles előfizetésen keresztül az M4 Sportot. A csütörtöki mérkőzés is ugyanabba az UEFA-csomagba tartozik, mintha selejtezőt játszott volna a válogatott, így a kódolási szabályok is ugyanazok. Nekünk meg kellett teremteni azt a lehetőséget, hogy a szolgáltatók tudják fogni az M4 Sport adását és továbbítsák azt az előfizetők számára, ehhez egy úgynevezett “engedélyező kártyára” volt szükség. Ezek a kártyák nemcsak elkészültek, de ki is küldtük a szolgáltatóknak és akik csütörtök estig ezeket beüzemelték, azok már továbbítani tudták a lakosok számára az M4 Sport adását. Itt még nagyon fontos az, ha valaki nem tudta nézni a Montenegró–Magyarország összecsapást és kábeles előfizetése van, akkor keresse fel minél hamarabb a szolgáltatóját, érdeklődjön azzal kapcsolatban, hogy működni fog-e az engedélyező kártya az ő előfizetésén is, mert ha igen, akkor ő is együtt nézheti majd remélhetőleg több millió magyarral együtt a nagyon fontos Magyarország–Szlovákia Eb-selejtezőt. Szintén kihangsúlyoznám, hogy ez a műholdas előfizetések esetében nem működik, mert arra nincsen engedélye az UEFA-nak és nagyon nehéz lenne technikailag is megoldani és szintén nem működik az m4sport.hu esetében sem.”

 

További örömhír, hogy a labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzéseit szintén nézhetik majd az erdélyi és felvidéki kábeles előfizetéssel rendelkező magyarok, a 2020-as tokiói olimpiát pedig az összes Magyarországgal határos országban, ahol van M4 Sport kábelen.

Címke

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott