Ugrás a tartalomra
Vodafone logo

Hazai tulajdonban a Vodafone Magyarország

A vételár pénzügyi teljesítésével 2023. január 31-én lezárult a magyar távközlés történetének egyik legjelentősebb piacformáló tranzakciója, a Vodafone Magyarország Zrt. akvizíciója – tette közzé a 4iG Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde oldalán. A sikeres akvizícióval a 4iG Nyrt. leányvállalata, az Antenna Hungária Zrt. 51 százalékos irányító befolyást, a Magyar Állam tulajdonában álló Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. pedig 49 százalékos közvetett befolyást szerzett a Vodafone Magyarország Zrt.-ben.

 

Az akvizícióval az új tulajdonosokhoz kerültek a Vodafone Magyarország mobilfrekvenciái, az aktív rádiós átviteli berendezései, az aktív antennák és kábelek, a kültéri kabinetek egy része, továbbá a felhordó és a tornyokat kiszolgáló optikai hálózata is.

 

A tulajdonosváltás az ügyfeleket nem érinti. A Vodafone szolgáltatásait mind a lakossági, mind az üzleti ügyfelek a továbbiakban is változatlan formában vehetik igénybe.

 

A 4iG Csoport és a Vodafone Magyarország vezetékes és mobilkommunikációs portfóliójának egyesítésével létrejövő nemzeti vállalatcsoport a hazai piacon a mobil hang- és internetszolgáltatás területén a második, míg a vezetékes internetszolgáltatások területén és a televíziós műsorterjesztésben piacvezetővé vált. A csoport érdekeltségébe tartozó távközlési vállalatok Magyarországon összességében 7,6 millió RGU-val (bevételt biztosító előfizetéssel) rendelkeznek.

 

A tranzakcióval a 4iG csoport számos szolgáltatási területen nyithatja újra a piaci versenyt és meghatározó szerephez juthat a magyar gazdaság digitális átalakításában, amely mellett a régióban is megerősítheti szerepét az infokommunikációs szolgáltatások területén.

Kapcsolódó híranyag(ok)

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott