Ugrás a tartalomra

Idén is az AMC közvetíti élőben az Emmy-gálát

Idén is élőben élvezhetik a nézők az Emmy-díjátadó gáláját az AMC tévécsatornán, mely immáron a 74. alkalommal díjazza a legjobb amerikai főműsoridős alkotásokat. Szeptember 13-án hajnali 1 és 5 óra között két szakértő házigazda, Balázsy Panna és Szirmai Gergely közreműködésével követhetők nyomon az események, nem csak a tévében, hanem most először az AMC Mikro alkalmazáson keresztül is. A Better Call Saul utolsó évadának premierje pedig szeptember 8-i kezdéssel, 23 órától látható az AMC-n.

 

Az AMC nem csak Magyarországon, de Közép-Európa más országaiban, így Csehországban, Szlovákiában, Romániában, Szlovéniában, Horvátországban és Szerbiában is élőben közvetíti az Emmy-díjátadó gálát melyet a televíziós produkciók Oscar-díjának is szokás nevezni. Nem véletlenül, hiszen ez az egyik legrangosabb filmes kitüntetés és esemény, melyet évről évre milliók várnak világszerte. 
A díjátadót a szokásokhoz híven a Los Angeles-i Microsoft Theatre-ben rendezik meg, a házigazda pedig a hatszoros Emmy-díj jelölt színész és komikus, Kenan Thompson lesz, aki a leghosszabb ideje szerepel 2013 óta futó Saturday Night Live showban.

 

A gála magyar idő szerint szeptember 13-án, kedden, hajnali 1 órakor kezdődik a vörös szőnyeges bevonulással, a díjakat pedig 2:00 és 5:00 között adják át. Szintén kedd este 22 órakor egy 60 perces összefoglalót is képernyőre tűz a csatorna, melyet Balázsy Panna szerkesztésében nézhetnek meg azok, akik lemaradtak a teljes élő közvetítésről. Balázsy Panna nem csak az összefoglaló elkészítésében vesz részt, de a szintén filmes szakértő, Szirmai Gergely társaságában az egész élő show alatt segít eligazodni a jelölt színészek és sorozatok színes palettáján. 
A 74. Emmy-gála azokat az amerikai főműsoridős televíziós műsorokat díjazza, amelyek 2021. június 1. és 2022. május 31. között kerültek képernyőre. A legjobbakról a közel húszezer tagot számláló Amerikai Televíziós Akadémia szakemberei döntenek.

 

Az idei aspiránsok között több AMC-s alkotás is helyet kapott, melyek közül a rendkívül népszerű Better Call Saul 7, míg a Killing Eve 2 jelölést gyűjtött be. Mindkét sorozat komoly kategóriákban versenyzik, mint például a „legjobb drámasorozat”, a „legjobb férfi főszereplő drámasorozat” és „legjobb női főszereplő drámasorozat”.

 

A Better Call Saul 6., egyúttal befejező évada szeptember 8-án 23 órakor rajtol el a magyar AMC-n, és a befejező részekben lezárul a nem éppen feddhetetlen főszereplő, Jimmy McGill bonyolult utazása és átalakulása a bűnözők védőügyvédjeként ismert Saul Goodmanné.

 

Az idei Emmy-díjátadó gála egyórás összefoglalóját a Magyar Telekom FilmKlub előfizető is megnézhetik szeptember 15-től, ezen felül szeptember 1-től 4 korábbi Emmy-díjas minisorozat is bekerül a FilmKlub kínálatba az AMC tartalmai közül. Akik lemaradtak az eseményekről, azok 7 napon keresztül az AMC Mikro felületén is visszanézhetik a legizgalmasabb pillanatokat.

 

Az AMC Emmy-díj jelölései: 

Better Call Saul 

  • Legjobb drámasorozat 
  • Legjobb férfi főszereplő drámasorozatban – Bob Odenkirk
  • Legjobb női mellékszereplő drámasorozatban – Rhea Seehorn
  • Legjobb forgatókönyvíró drámasorozatban - Thomas Schnauz  - 6. évad 7. rész
  • Legjobb hangvágás vígjáték vagy drámasorozatban (egyórás) - 6. évad 2. rész
  • Legjobb hangkeverés vígjáték vagy drámasorozatban (egyórás) - 6. évad 2. rész
  • Legjobb zenei szupervízió – 6. évad 5. rész

Killing Eve 

  • Legjobb női főszereplő drámasorozatban – Jodie Comer
  • Legjobb női főszereplő drámasorozatban – Sandra Oh

 

A 74. Emmy-gála élőben az AMC-n

Szeptember 13. kedd
01:00 – 02:00 vörös szőnyeges bevonulás
02:00 – 05:00 díjátadó
22:00 – 23:00 a 74. Emmy-gála legjobb pillanatai

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott