Ugrás a tartalomra

Indul a Copa América, követi az Afrikai Nemzetek Kupája

A Sport TV a ránk váró több mint egy hónapban közvetíti a Copa Américát és az Afrikai Nemzetek Kupáját is. A nyári focimaraton éjjel kezdődik a Brazília-Bolívia Copa-nyitómérkőzéssel, és július 19-én zárul az afrikai kontinenstorna döntőjével.

 

Copa América: Június 14. (magyar idő szerint június 15.) és július 7. (magyar idő szerint július 8.) között rendezik a legrangosabb dél-amerikai futballtornát, a Copa Américát. A futball egyik Mekkája, Brazília ad otthont a rangos eseménynek, és ahogyan azt megszokhattuk, 12 csapat – a 10 CONMEBOL tagország mellett a 2019-es Ázsia-kupa győztese és ezüstérmese, Katar és Japán – kapott meghívót az idei megmérettetésre. A hazai csapatban Neymar nem lesz ott a keretben, de biztosak lehetünk benne, hogy nélküle is arra törekszik majd a Selecao, hogy letaszítsa a trónról Chilét (amely 2015-ben és 2016-ban is nyert). Nincs kétségünk afelől, ezzel nem lesz egyedül: 4-5 válogatott is esélyes lehet a végső győzelemre. A legnagyobb kérdés a szurkolók szemében az, hogy Lionel Messi a legutóbbi két (és összesen 3) Copa-ezüstérem után meg tudja-e szerezni az első felnőtt válogatott trófeáját.

 

Az első hétvége programja:

Brazília – Bolívia, június 15., szombat 02:30, Sport1
Venezuela – Peru, június 15., szombat 21:00, Sport1
Argentína – Kolumbia, június 15., szombat éjfél, Sport1
Paraguay – Katar, június 16., vasárnap 21:00, Sport1
Uruguay – Ecuador, június 16., vasárnap éjfél, Sport1

A Copa América további mérkőzéseit is a Sport TV képernyőjén látják a nézők.

 

Afrikai Nemzetek Kupája: 2019 nyarán megmozdul az afrikai kontinens futballszerető közönsége is, ugyanis június 21. és július 19. között rendezik Egyiptomban a 32. Afrikai Nemzetek Kupáját. Okos döntés volt az eddig megszokott január-februári lebonyolítást megváltoztatni, és áttenni nyári időpontra a kupát. Majdnem egy hónap lesz a torna, és 16-ról 24-re növelték a résztvevő csapatok számát. A szervezők figyelme mindenre kiterjedt: a kezdést egy héttel eltolták a ramadán miatt. Nem fognak hiányozni a hatalmas sztárok a tornáról, elég csak a házigazda Egyiptom legjobbjára, Mohamed Salahra gondolni, vagy a további két BL-győztes liverpooli csapattársára (Naby Keita és Sadio Mané), illetve bárkire, aki meghatározó szereplő Európa valamely topcsapatában. Egyiptom a házigazda, Kamerun a címvédő, a szenegáli és elefántcsontparti keret a legértékesebb, a FIFA világranglistáján pedig Szenegál és Tunézia áll a legjobb helyen a kontinens csapatai közül. Nehéz megmondani tehát, ki az igazi esélyes, de garantáltan remek mérkőzéseket látunk majd.

 

Az első hétvége programja:

Egyiptom-Zimbabwe, június 21., péntek 21:45, Sport1
Kongói DK – Uganda, június 22., szombat 16:15, Sport1
Nigéria – Burundi, június 22., szombat 18:45, Sport1
Marokkó – Namíbia, június 23., vasárnap 16:15, Sport1
Szenegál – Tanzánia, június 23., vasárnap 18:45, Sport1

Az Afrikai Nemzetek Kupája további mérkőzéseit is a Sport TV közvetíti.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott