Ugrás a tartalomra
RTL Klub logo

Indul az audionarráció az RTL Klubon

A törvényi előírásoknak eleget téve szeptember 19-től az RTL Klub egyes magyar gyártású fikciós tartalmai audionarrált formában hozzáférhetővé válnak a látássérült nézők számára.

 

A Médiatörvény szeptember 19-én hatályba lépő módosítása a 18:30 és 21:30 közötti idősávban a hazai gyártású filmalkotások folyamatos és fokozatos akadálymentesítését írja elő a Jelentős Befolyásoló Erővel bíró médiaszolgáltatóknak.

 

E törvényi előírásnak eleget téve szeptember 19-től az RTL Klubon a látássérültek A mi kis falunk című közönségkedvenc sorozat új évadának nyitó epizódját hallhatják audionarrálással, és természetesen a folytatásban is szombat esténként elérhető lesz ebben a formában a széria. Szeptember 21-től a hétköznap esténként adásba kerülő Drága örökösök záró évadának valamennyi epizódját nyomon követhetik majd az érdeklődők akadálymentesített formában.

 

Hosszabb távon – és összhangban a törvényi előírással – a csatorna a főműsoridős hazai gyártású fikciós tartalmak audionarrált változatának elkészíttetését tűzte ki célul.

 

Az audionarrált tartalmak esetében a csatorna disztribúciós partnereinek egy kiegészítő hangsávot továbbít, ezen keresztül érhető el az akadálymentesített hangsáv. Emellett a műsorszám előtt tájékoztató hívja fel a figyelmet arra, hogy a tartalom audionarrációval is elérhető.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott