Ugrás a tartalomra
Eurosport logo

Indul az UCI Pályakerékpáros Bajnokok Ligája

A sportág legismertebb nevei szerepelnek majd az UCI Pályakerékpáros Bajnokok Ligája nyitó szezonjában, amelyet a Discovery csatornái Európa-szerte fognak közvetíteni.

 

Az UCI Pályakerékpáros Bajnokok Ligájának összeurópai tudósítása igazi „ki-kicsoda” a pályakerékpározás, az olimpiai érmes és világbajnok versenyzők, valamint a független szakértők világában. Minden fordulóban a nagy tekintélynek örvendő Orla Chennaoui a hatszoros olimpiai aranyérmes Sir Chris Hoy-jal és a kétszeres olimpiai aranyérmes Kristina Vogel-lel áll majd a műsor élén, akik a három órás élő közvetítés során szakértői elemzésüket kínálják kerékpározásrajongók millióinak világszerte.

 

Laura Kenny és Jason Kenny a pályakerékpározás történetének legjobban kitüntetett olimpiai párosa, elképesztő számú, összesen 12 darab aranyéremmel. A Velodrome minden fordulójában élőben figyelik majd az eseményeket a mikrofon mögül, és betekintést nyújtanak a dráma kibontakozásába az este folyamán.

 

Az UCI Pályakerékpáros Bajnokok Ligája helyi közvetítései az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Spanyolországban, Hollandiában, Svédországban és Finnországban is elérhetők lesznek a nézők számára. A közvetítésben több ismert név is szerepel, köztük a kétszeres olimpiai aranyérmes Joanna Rowsell, MBE az Egyesült Királyságban, Franciaországban pedig Arnaud Tournant, aki négy olimpiai érmet nyert pályakerékpárban.

 

Az UCI Pályakerékpáros Bajnokok Ligájában a legjobb tehetségek találkoznak még soha nem látott módon, és öt fordulón keresztül, négy országban küzdenek meg egymással. A férfi és női bajnokságot kettéosztva rendezik meg, így jött létre a Sprint Championship és az Endurance Championship, ahol a világ legizgalmasabb versenyzői fognak szerepelni, köztük Harrie Lavreysen, Jeffrey Hoogland, Maximilian Levy, Katie Archibald és Lea Friedrich.

 

A Discovery tudósítása a sorozatról nem korlátozódik a Velodrome élő akcióira: az Eurosport heti programjával, a The Cycling Show-val a közelgő eseményeket szemlézhetjük és visszatekinthetünk az UCI Pályakerékpáros Bajnokok Ligája legjobb pillanataira, míg az Eurosport.com-on a legfrissebb híreket és új meglátásokat, valamint izgalmas új koncepciókat ismerhetünk meg. A dedikált kerékpáros platformon, a Global Cycling Networkön és a GCN által nyújtott elemzéseken túl a Discovery biztosítja, hogy a rajongók átfogó rálátással rendelkezzenek az UCI Pályakerékpáros Bajnokok Ligájára, minden forduló minden kulcsfontosságú történetével.

 

Scott Young, a Discovery Sports tartalomért és gyártásért felelős alelnöke így nyilatkozott az eseménnyel kapcsolatban: „Nagy kihívás egy új, világszínvonalú sportversenyről alkotott kép kialakítása, így nagyon izgatottak vagyunk, hogy életre kelthetjük ezt a ragyogó új koncepciót rajongók milliói számára Európa-szerte. Nagyszerű lehetőségünk van arra, hogy az UCI-vel együttműködve valami újat és dinamikusat alkossunk, ami egy új korszakot nyit meg a sportban.” Majd hozzátette: „A következő hat hét során arra fogunk törekedni, hogy újítsunk, és elmondjuk a fontos történeteket, kihasználjuk a pályán létrejövő rivalizálást, és olyan tartalmat állítsunk elő, amely valóban leköti a rajongókat – legyen szó akár kiváló szakértői csapatunkról, digitális tartalommal vagy a konkrét az élő akción keresztül. Legfőképpen azt akarjuk, hogy szórakoztató legyen – a lehetőségek száma végtelen.”

 

A Discovery és az UCI 2020 márciusában jelentette be, hogy közösen elindítják az UCI Pályakerékpáros Bajnokok Ligája versenysorozatot annak érdekében, hogy egy rövid, dinamikus és vonzó formátumot hozzanak létre. A pénzdíjakat egyenlő arányban osztják ki a férfi és a női versenyzők között a nemek közötti egyenlőség melletti elkötelezettség részeként, ami összhangban van az UCI egyenlő pénzdíjjal kapcsolatos politikájával minden versenyén.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott