Ugrás a tartalomra
Telekom logo

Inflációkövető díjkorrekció a Telekomnál

2023. március 1-től 14,5% inflációkövető díjkorrekciót hajt végre a Magyar Telekom, a Központi Statisztikai Hivatal által 2022. évre vonatkozóan megállapított és közzétett éves fogyasztói árindex változással megegyezően. Az inflációkövető díjkorrekciót az energiaárak és beszállítói költségek drasztikus növekedése teszik szükségessé.

 

Az inflációs nyomás, energiaárak és beszállítói költségek erőteljes növekedése miatt hajt végre a Telekom inflációkövető díjkorrekciót 2023. március 1-től, amelynek mértéke 14,5%. 
A Telekom ügyfelei a 2022. júliusában kiküldött számlamellékletükből értesültek a várható díjkorrekcióról, amely rendelkezés 2022. szeptember 1-jei hatálybalépéssel került be az Általános Szerződési Feltételek közé, amely alapján a havi előfizetési díjak a Központi Statisztikai Hivatal által közzétett, megelőző üzleti év éves átlagos fogyasztói árindex mértékével egyezően változnak.
A Magyar Telekom a KSH éves átlagos fogyasztói árindex mértékét tartalmazó közleményének hivatalos közzétételét követő 90 napon belül hajtja végre az Általános Szerződési Feltételekben és az előfizetői szerződésekben szereplő szolgáltatások és díjcsomagok havidíjainak díjkorrekcióját, ugyanakkor a forgalmi típusú díjak változatlanok maradnak. Az inflációkövető díjkorrekció mértékéről a Magyar Telekom a 2023. februárjában kiküldésre kerülő számlamellékletben tájékoztatja az ügyfeleket. Az első emelt összegű számlát az üzleti vezetékes szolgáltatással rendelkező ügyfelek márciusban, a lakossági vezetékes, lakossági mobil- és üzleti mobil-előfizetők pedig áprilisban kapják meg.

 

A Magyar Telekom célja, hogy a változó gazdasági, piaci környezetben is a legjobb szolgáltatásokat nyújtsa ügyfeleinek, melynek biztosítása érdekében folyamatosan fejleszti vezetékes és mobilhálózatait.  A korszerű távközlési infrastruktúra alapvető feltétele annak, hogy a magánemberek, vállalkozások, települések sikeres szereplői lehessenek az elkerülhetetlen digitális átalakulásnak. Köszönhetően az elmúlt évek intenzív hálózatfejlesztésének, a Telekom optikai és kábelhálózata ma már több mint 3,4 millió otthon és vállalkozás számára kínál gigabites hálózaton szolgáltatást, vagyis az általa lefedett pontok 75%-án gigabites a kínált szolgáltatás maximális letöltési sebessége. A Magyar Telekom az elmúlt 6 évben több mint 300 milliárd forintot költött Magyarországon mobil- és vezetékes hálózatainak infrastruktúrafejlesztésére.

Címke

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott