Ugrás a tartalomra
Eurovision Sport logo

Ingyenes sport streaming platformot indított az EBU

Az EBU a mai napon úttörő digitális streaming platformot indított útjára Eurovision Sport néven, alátámasztva elkötelezettségét a sporttartalomhoz való ingyenes nyilvános hozzáférés növelése iránt Európa-szerte.

 

Az Eurovision Sport az EBU első közvetlen fogyasztói szolgáltatása, és vízválasztót jelent az élő sportközvetítésekben. A tervek szerint több ezer órányi tartalom streamelése várható a platformon – kiegészítve a közszolgálati média által biztosított jelenlegi közvetítéseket –, a legkülönbözőbb események minden másodpercét bemutatva.

 

Az Eurovision Sport az EBU közszolgálati tagokból álló hálózatával együtt fog működni annak érdekében, hogy a közönség közvetlenül élvezhesse számos olimpiai sportág közvetítését, az atlétikától a tornáig, síelésig, úszásig és még sok mást. A világbajnokságtól az Európa-bajnokságig, a több sportágban zajló eseményeket és a nemzeti bajnokságokat is tartalmazni fogja, és ez lesz az első olyan sportközvetítő szolgáltatás, amely valódi nemek közötti egyenlőséget biztosít minden élő sporttartalmában.

 

A digitális platformon közvetített versenyek kezdeti tömkelege között az Eurovision Sport minden percét megmutatja az e havi dohai vizes világbajnokságnak (február 2-18.), a közelgő Nemzetközi Biatlon Szövetség világbajnokságának (február 7-18.) Csehországban, és a jövő hónapban Glasgow-ban (március 1-3.) megrendezésre kerülő fedett pályás atlétikai világbajnokságnak.

 

Az EBU jelenleg 14 sportág médiajogait kezeli a közszolgálati média nevében – évente több mint 43 000 sportközvetítési órát biztosítva 28 nemzetközi sportszövetséggel kötött megállapodásai révén.

 

Az Eurovision Sport már elérhető az asztali és mobil weboldalon ( eurovisionsport.com ), Android és iOS mobil- és táblagépekre készült alkalmazásként, majd az év folyamán a Connected TV-ken és a kiválasztott ingyenes, reklámokkal támogatott streaming televíziós csatornákon keresztül.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott