Ugrás a tartalomra
MTVA logo

Ingyenesen terjeszthetők az MTVA csatornái Romániában

Románia egész területén ingyenesen terjeszthetővé válnak októbertől a magyar közmédia rádió- és tévéműsorai.

 

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) már augusztusban átiratban tájékoztatta a romániai Audiovizuális Tanácsot (CNA), hogy 2020. szeptember 1. és 2021. augusztus 31. között a romániai műholdas és internetes (IPTV) műsorterjesztők, illetve kábelszolgáltatók térítésmentesen felvehetik kínálatukba és továbbíthatják előfizetőik felé az M1, M2, M4 Sport, M5, Duna, Duna World és M4 Sport + televíziós csatornák műsorait.

 

A CNA keddi ülésén a magyar közmédia rádióműsorairól szóló ideiglenes felhatalmazást is tudomásul vette, és erről hivatalos tájékoztatást adott ki. Ennek értelmében október elsejétől a Kossuth, Petőfi, Bartók és Dankó Rádió műsorait is átvehetik - és valós időben, csonkítatlanul közvetíthetik - a romániai analóg, műholdas és internetes műsorterjesztők. A rádiókra vonatkozó MTVA-engedély 2021. szeptember 30-ig érvényes.

 

Ez azt jelenti, hogy bárki kérheti szolgáltatójától a magyar közmédia műsorainak közvetítését: ezt most már az MTVA hivatalos hozzájárulása alapján bármelyik műsorterjesztő térítésmentesen megteheti - közölte az MTI telefonos érdeklődésére Borsos Orsolya, a CNA tagja.

 

A műsortovábbítási engedélyek évente megújíthatók.

Címke

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott