Ugrás a tartalomra
Tarr logo

IPTV rendszert fejlesztett a Tarr

A szekszárdi Tarr Kft. 671 millió forintos fejlesztéssel elérhetővé tette az Internet Protocol (IP) alapú televíziós szolgáltatást.

 

A projekthez a társaság 299,5 millió forint európai uniós támogatást nyert el a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program forrásaiból.

 

A fejlesztést a vállalkozás szekszárdi és zalaegerszegi telephelyén valósították meg, ahol a cég fejállomásai működnek. A Tarr kft. korábbi fejlesztéseinek köszönhetően az IP alapú jelátvitel fizikai feltételei adottak voltak mind a fejállomásokon, mind a hálózaton, így a projekt célja az úgynevezett Middleware - a köztes szoftverek - kifejlesztése volt.

 

A fejlesztés IPTV statisztikai modulokat, HTML alapokra épülő szabványokat alkalmazó, interaktív kapcsolatot lehetővé tevő felhasználói végberendezéseket, a műsorok rögzítését és visszanézhetőségét biztosító műsorfelhő rendszert foglalt magában, továbbá egy interaktív alkalmazásokat nyújtó, szolgáltatói alkalmazásboltot is tartalmazott.

 

Az 1990-ben alapított Tarr Kft. a céginformációs rendszerben közzétett adatok szerint nyolc megyében csaknem 310 településen nyújt  kábeltelevíziós, internet, vezetékes és mobiltelefon szolgáltatást. A cég 2019-ben 294 alkalmazottal működött, 10,7 milliárd forint nettó árbevételt és csaknem 1,4 milliárd forint adózott eredményt ért el.

Címke

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott