Ugrás a tartalomra
Debrecen Televízió logo

Jövő évtől több emberhez jut el a Debrecen Televízió adása

2020. szeptember 6-ától körzeti televízióként működik tovább a Debrecen Televízió – jelentette be a televíziót üzemeltető Médiacentrum Debrecen Kft. ügyvezető igazgatója a DTV Esti Közelkép című műsorában.

 

Szabó József elmondta, ez jelentős vételkörzet-bővüléssel jár majd, átlagosan körülbelül 50 kilométeres lesz a hatósugár, dél felé a 60 kilométert is eléri majd, észak felé a 20-25 kilométerre lesz fogható a televízió adása.

 

Az ügyvezető hozzátette, szeretnék elérni, hogy az adás minősége is javuljon, immár ténylegesen HD minőségű legyen.

 

A változás emellett a műsorszerkesztés területén is új lehetőségeket hoz majd, hiszen eddig nem elért városokban is látható lesz majd a DTV műsora.

 

Szabó Józsefet az idén harminc éves Helyi Televíziók Országos Egyesülete közgyűlése beválasztotta az egyesület elnökségébe.

 

Az ügyvezető kiemelte, „a helyi televíziózás rendkívül fontos, a legtöbb eseményen szinte csak a helyi televíziók vannak ott, s ezeken keresztül jut el az a hiteles információ, ami fontos a lakosság számára.”

 

Szabó József felidézte, hogy 2000-ben a YouTube tulajdonosa azt mondta, vége a televíziózásnak.

 

„2019-et írunk, s azt látjuk, hogy a helyi televíziózás önmagában is erősödik, új médialehetőségeket kínál. Abban bízom, hogy a médiatörvény esetleges megváltoztatásához óriási lehetőséget kínál ez az elnökségi tagság” – fogalmazott a Médiacentrum Debrecen vezetője.

 

Szabó József beszélt arról, hogy a Helyi Televíziók Országos Egyesülete is egyre erősebb szervezet: míg négy-öt éve hetven tagja volt, ma már meghaladja a kilencvenet a tagok száma, s egyre többen válnak médiacentrummá, amihez a Médiacentrum Debrecen segítséget ad a helyi televízióknak. A Debrecen Televízió a technikai fejlesztésekben is élen jár, s ebben is sok tagnak szolgál mintául, több televízió járt az elmúlt években Debrecenben tanulmányozni az itteni fejlesztéseket.

 

Az ügyvezető kiemelt célként említette a kábelszolgáltatókkal való egyeztetéseket is, ugyanis jelenleg nem egységes elvek szerint kerülnek fel a szolgáltatók kínálatába a helyi televíziók. A cél, hogy a kábelszolgáltatók hálózatain minél több emberhez juthassanak el a helyi televíziók.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott