Ugrás a tartalomra

Jövőre megújul az Antenna Hungária digitális földfelszíni televíziós kínálata

Az Antenna Hungária 2020 során megújítja a digitális földfelszíni televíziós (MinDig TV és MinDig TV Extra) szolgáltatások kínálatát. A folyamat során az ingyenesen elérhető kínálat tekintetében nem lesz technológiaváltás, a jövőre tizedik születésnapját ünneplő, közel százezer előfizetővel rendelkező MinDig TV Extra szolgáltatás kapcsán viszont 2020 elejétől megkezdődik a T2-es platformra történő átállás. Ennek keretében az előfizetői eszközpark 2020 első féléve során teljesen megújul, korszerű dekóderek kerülnek kihelyezésre, melynek költségeit az AH állja. A folyamat eredményeképpen terveink szerint jövő ősztől tovább nő a hálózati lefedettség, HD-minőségű adásokkal bővülhet a televíziós kínálat, új funkciók és internetes tartalmak lesznek elérhetők.

 

Mint ismeretes, 2019 szeptemberében az Antenna Hungária Zrt. megkötötte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósággal (NMHH) az országos földfelszíni digitális televízió-műsorszóró hálózatok üzemeltetésére vonatkozó szerződést, amely 2020. szeptember 6-tól további 12 évig biztosítja az AH-nak az ingyenesen fogható (MinDig TV) és az előfizetői csomagokat kínáló (MinDig TV Extra) televíziós szolgáltatások nyújtását. Az Antenna Hungária 2020 során megújítja a digitális földfelszíni televíziós (MinDig TV és MinDig TV Extra szolgáltatások) kínálatát, a legmodernebb technológia bevezetése lehetőséget kínál arra, hogy az előfizetők igényeit olyan integrált média platformmal tudja biztosítani, amely a hagyományos digitális földfelszíni televíziós műsorokat internet-alapú kínálattal egészíti ki.

 

A MinDig TV ingyenes kínálat tekintetében nem lesz technológiaváltás

Az ingyenesen elérhető MinDig TV tekintetében nem lesz technológiaváltás, tehát a felhasználóknál lévő jelenlegi DVB-T MPEG-4 vevőberendezésekkel (integrált televíziókészülék, dekóder) továbbra is elérhető lesz az ingyenes kínálat, nincs szükség a meglévő eszköz lecserélésére vagy új eszköz csatlakoztatására.

 

Tovább bővül a hálózati lefedettség és a televíziós kínálat

Jövőre tovább bővül a hálózati lefedettség, mind az öt multiplex elérhető lesz az összes, közel 100 telephelyről, ezáltal gyakorlatilag az ország minden részén elérhetővé válik a fizetős kínálat (99%-os lakossági lefedettség), továbbá Mosonmagyaróváron egy új digitális televíziós telephelyet is létesít a cég. Az AH tervei szerint jövő ősztől további HD-minőségű csatornák is megjelennek a kínálatban, megújulhat a fizetős kínálat és még rugalmasabb előfizetői konstrukciók állhatnak rendelkezésre.

 

Korszerű, modern eszközpark, új funkciók és internetes tartalmak

A MinDig TV Extra szolgáltatás előfizetői eszközparkja a DVB-T2 HEVC technológiára történő átállással 2020 első féléve során teljesen megújul, korszerű és kisebb áramfogyasztású dekóderek kerülnek kihelyezésre, melynek költségeit (dekóder, logisztika, stb.) az AH állja. Az új dekóder a későbbiekben képes az internetre is kapcsolódni, ezáltal új funkciók lesznek elérhetők, mint például a visszanézhető adás vagy az online videotéka. A tervek szerint jövő év folyamán az interneten elérhető lineáris OTT kínálat (mindiGO TV) további népszerű kereskedelmi csatornákkal bővülhet, valamint új lekérhető tartalmak és csomagok is elérhetővé válhatnak.

Kiegészítő információ(k)

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott