Ugrás a tartalomra

Júliustól változnak az RTL Klub terjesztési feltételei

A 2019. július elsejétől érvényes terjesztési szerződéses feltételek előkészítése során a vállalat összegyűjtötte az iparági tapasztalatokat, meghallgatta és figyelembe vette terjesztő partnerei kéréseit, egyeztetett az illetékes hatóságokkal, érdekképviseletekkel és szakmai szervezetekkel is.

 

Az eddigi, soklépcsős kedvezményrendszer helyébe egy jóval egyszerűbb és átláthatóbb modell lép: maximális kedvezménnyel 181 forintért érhető el júliustól az RTL Klub.  A jelenleg legkedvezőbb, 150 forintos árhoz képest a 31 forintos áremelés egy része az infláció, a többi a megnövekedett gyártási és tartalombeszerzési költségek miatt volt időszerű, drágult a vásárolt tartalmak beszerzése, a saját gyártású tartalmak előállítási költségei pedig nőttek.  A nézői igények alapján az RTL Klub műsorának több mint a felét saját gyártású műsorok teszik ki, köztük olyan közönségkedvenc sorozatokkal, mint a Drága örökösök, A mi kis falunk vagy éppen A Tanár. Az a fikciós építkezés, amit három éve az RTL Klub elkezdett, a jövőben is folytatódik. A telített televíziós piacon továbbra is az RTL Klub a főműsoridős piacvezető csatorna a kereskedelmileg fontos 18-49-es célcsoportban.

 

A módosított terjesztési feltételekben a kedvezményrendszer 2022. december 31-ig él, és a szolgáltatóknak a jövőben sem kell a HD csatornáért fizetniük. Kifejezetten a partnereknek kedvez az a rendelkezés, ami szerint a szünetelés alatt álló előfizetőik után ezentúl nem kell díjat fizetniük.

 

A disztribúciós partnereknek kínált tartalom a közeljövőben egy különleges szolgáltatással egészül még ki, ez az RTL Most prémium változata, az RTL Most+, amellyel a telekommunikációs cégek és kábelszolgáltatók tudják kínálatukat a modern tartalomfogyasztás igényei szerint bővíteni. Ez a termék mind tartalmában, mind funkcióiban egy továbbfejlesztett verziója a piac kiemelten népszerű AVOD szolgáltatásának,  az RTL Most-nak.

 

Mivel a Médiatörvény alapján az RTL Klub jelentős befolyásoló erejű médiaszolgáltatónak minősül, ezért az előírt szerződéskötési kötelezettség érvényesülése érdekében az RTL Klub 2019. július elsejétől érvényes terjesztési feltételeit az M-RTL Zrt. a hatályba lépést megelőző 30 nappal korábban, 2019. május 31-én honlapján közzétette.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott