Ugrás a tartalomra

Két hétig kódolatlanul lesz elérhető a Da Vinci TV

Két hétig kódolatlanul lesz elérhető a Da Vinci TV csatornája a MinDig TV több, mint 750 ezer háztartással rendelkező kínálatában augusztus 26. és szeptember 08. között. A csatorna többek között számos érdekes és meghökkentő élettörténettel, történelmi műsorokkal és matematikai rejtélyekkel várja a nézőket.

 

A berlini központú Da Vinci TV érdekes ismeretterjesztő sorozatokat kínál a kultúra, történelem, matematika, alkotás, természettudományok valamint sport és szabadidő kategóriákban. A 24 órában sugárzó TV-csatorna kreatív és gondolatébresztő programokat nyújt a gyerekeknek, illetve az esti programblokkban a felnőtteknek is.

 

A Da Vinci TV műsorán a kódolatlan időszak alatt a többi között az Ősi világ lángelméi című műsorral találkozhatnak a nézők. Buddha, Szókratész, Konfuciusz - három nagyszerű ember, többezer kilométerre egymástól, ám néhány száz éven belül mind radikálisan újították meg az emberi gondolkodást. Korábban soha nem tapasztalt intellektuális fejlődés vette kezdetét, ami örökre megváltoztatta az emberiség magáról alkotott képét. Ettől fogva az ember az istenek játékszere elképzelés helyett a logikai érvelést és racionális gondolkodást választotta. A sorozatban Bettany Hughes történész Indiában, Görögországban és Kínában látogat meg őskori helyszíneket, és a buddhizmus, klasszikus filozófia és a konfucianizmus szakértőit állítja kamera elé. Megismerjük, hogyan formálták a gondolkodást, s a napjainkra gyakorolt hatásukat is. A kódolatlan időszakban elérhető epizódok: Konfuciusz: augusztus 28. 21:00, augusztus 29. 00:00, Buddha: augusztus 29. 02:00, Szókratész: szeptember 1. 22:00, szeptember 2. 02:00

 

Az iskolakezdés is érdekes és szórakoztató lehet a Da Vinci TV gyerekeknek szóló műsoraival, melyek szuperul egészítik ki, és színesítik az osztálytermi tanulást. A kódolatlan időszak alatt elsősorban a történelem és matematika lesznek terítéken.

 

Gondolkodtál már azon, milyen lehetett az élet az ősi törzsek idejében? Nos, most megtudhatod! Indulj izgalmas időutazásra a Törivadászokkal, és próbáld ki szuper kísérleteiket is. Néhány közülük annyira jó, hogy meg is eheted! Harcosok, történetmesélők, földön és levegőben, minden epizódban más utazás vár. Premierepizódok a kódolatlan időszak alatt: Az aztékok és a szagos gyógymódok: augusztus 30. 17:30 Kalandozás a vadnyugaton: szeptember 6. 17:30

 

Szeptember 6-án 19.30-tól a londoni nagy tűzvészről tudhatnak meg a nézők érdekességeket a csatornát választók a Történelem másképp különkiadás: A nagy londoni tűzvész című műsorából. A sorozat történelmileg hiteles és rendkívül szórakoztató – őrült kabaréjelenetekkel és vicces dalokkal kelti életre a történelmet.1666-ban egy kis tűz hatalmas tűzvészt okozott Londonban. Elborította a várost, négy napig égett, 13,000 házat és 89 templomot rombolva le. Hogyan segített a polgármester tüzet oltani? Nézd A nagy londoni tűzvészt, és tudd meg! Nem fogod elhinni!

 

A matematika rejtélyes világa iránt érdeklődőknek szól a csatorna szeptember 08.-án, szombaton, 22.00-tól vetített sorozata a Varázsszámok: Hannah Fry és a matek varázslatos világa. A matek vajon az univerzum szövetének része, melynek szabályait folytonosan felfedezzük? Vagy inkább egy ember alkotta dolog, mint a nyelv? Dr. Hannah Fry ezekkel az alapvető kérdésekkel indul utazásra a matematikában, a filozófiai gyökerektől kezdve az egyetemes nyelv státuszig mindet megvizsgál. Newton gravitációs elképzelésétől a végtelenig új sorozatunk három epizódjában műsorvezetőnk a korántsem egyértelmű válaszokat kutatja. Tarts velünk e matematikai rejtélyek felfedezésében szeptemberben a Da Vinci TV-n! A kódolatlan időszak után a további részek 2019. szeptember 15. - én és szeptember 22.- én láthatóak.

 

A Da Vinci TV élő műsora a DVB-T rendszeren kívül ingyenesen elérhető lesz a mindiGO TV-n is.

 

Csatorna Programhely Multiplex
Da Vinci TV 46 B

 

A csatorna a fenti táblázatban található programhelyen és multiplexen érhető el, további, a vétellel kapcsolatos információ a MinDig TV weboldalán található. Abban az esetben, ha a felhasználó nem látja az adott csatornákat a programlistában, egy automatikus újrahangolást kell elvégezni a dekóderen vagy a beépített DVB-T tunerrel rendelkező tévékészüléken.

Kiegészítő információ(k)

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott