Ugrás a tartalomra

Kikerülhetnek az RTL kábelcsatornái a UPC Direct kínálatából

Bár január még messze van, és addig még létrejöhet a megállapodás, de jelen állás szerint kikerülnek az RTL kábelcsatornái a UPC Direct kínálatából.

 

A UPC Direct által közzétett hivatalos tájékoztatás szerint a médiaszolgáltatóval kötött szerződéses jogviszonyra tekintettel a következő csatornák 2020. január 1. napjával kezdődő hatállyal nem elérhetők:

  1. RTL II
  2. RTL Gold
  3. RTL+
  4. Film+
  5. Sorozat+
  6. Cool
  7. Muzsika TV

 

Minden bizonnyal a szerződésmegújítás időszakában járnak, és a dokumentum közzétételéig erre még nem került sor, ezért kerülhetett ez feltüntetésre, bár az is lehetséges, hogy eredménytelenül zárultak a hosszabbítási tárgyalások.

 

Néhány kérdés felmerül ezzel kapcsolatban, például hogy mi lesz a műholdas disztribúció sorsa, ami a DIGI műholdas előfizetőit is érinti, hiszen a szolgáltatójuk a UPC Direct által feladott csatornákat  simulcrypteli, illetve hogy mennyi köze van az egészhez a bevezetni kívánt RTL Most+ platformnak, és az iparági források szerint ezzel járó jelentős áremelésnek.

 

Kérdéseinkkel az RTL-hez fordultunk, és ezt a választ kaptuk: "Az RTL kábelcsatornáit üzemeltető CLT-UFA HBD - UPC DTH S.À R.L-lal kötött szerződése 2019. december 31-én lejár, a szolgáltató ezt a tényt közölte a mostani ÁSZF-változásban saját ügyfeleivel. A szerződés megújításáról a tárgyalások jelenleg is zajlanak a két fél között."

Kiegészítő információ(k)

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott