Ugrás a tartalomra
SportTV logo

Korosztályos kézilabda világversenyek a Sport TV műsorán

Véget értek az EHF nagy klubkézilabdatornái, így a Bajnokok Ligája és az Európa-liga is, azonban nem maradunk minőségi, magyar érdekeltségű események nélkül a nyáron. A Sport TV élőben közvetíti az U20-as és U18-as női kézilabda világbajnokságokat, illetve az U20-as férfi kézilabda Eb-t is.

 

A kézilabdasport szerelmeseinek különösen jó hír, hogy három rangos utánpótlás kézilabdaeseményt is követhetnek a Sport TV-n, ráadásul mindhárom esetében szurkolhatnak a magyar válogatottnak. A sort az U20-as női világbajnokság nyitja Szlovéniában, amely június 22. és július 3. között zajlik, majd július 7-17. között rendezik Portugáliában az U20-as férfi Európa-bajnokságot, míg július 30. és augusztus 10. között Észak-Macedónia ad otthont az U18-as női kézilabda vb-nek.

 

U20-as női kézilabda világbajnokság (június 22-július 3.)

 

A COVID miatt utoljára négy éve, 2018-ban rendeztek U20-as női vb-t kézilabdában, és csodálatos emlékekkel gazdagodtak a magyar szurkolók. A debreceni Főnix Arénában akkor a magyar válogatott nyerte a világbajnoki címet. Három magyar játékos, Háfra Noémi, Faluvégi Dorottya és Pásztor Noémi került be a torna All-Star-csapatába, de rajtuk kívül szerepet kapott a nemzeti csapatban többek között Fodor Csenge, Klujber Katrin, Márton Gréta vagy Suba Sára is. Nem kell félteni a jelenlegi korosztályt sem, hiszen korábbi utánpótlásversenyeit mind megnyerte ifj. Kiss Szilárd csapata. A felkészülés jól sikerült, Dél-Koreát, Romániát és Angolát is sikerült legyőznünk. Először rendeznek 32 csapatos világbajnokságot ebben a korosztályban, Celjében a magyarok a lengyelekkel, az egyiptomiakkal és az amerikaiakkal kerültek egy csoportba. A négyesből az első két helyezett jut tovább a középdöntőbe, ahonnan már a legjobb nyolc közé lehet bekerülni. A Magyar Kézilabda Ssövetség beharangozójából többet is megtudhatunk a tornáról.

 

A magyar válogatott csoportmeccseinek időpontja:

  • Magyarország – Egyiptom: június 22., szerda 20:15, Sport1 (élő)
  • Magyarország – Egyesült Államok: június 24., péntek 16:15, Sport1 (élő)
  • Magyarország – Lengyelország: június 25., szombat 14:15, Sport1 (élő)

 

U20-as férfi kézilabda Európa-bajnokság (július 7-17.)

 

A 20 év alatti kézilabdázóhölgyek mellett a korosztály legjobb férfi játékosait is láthatjuk majd. Portugáliában rendezik ugyanis a U20-as férfi Eb-t. A COVID miatt szintén négy év telt el a két Eb között, és a négy évvel ezelőtti torna során épp a fentebb említett Celjében játszották meccseiket Máthé Dominikék, akik akkor 11. helyen végeztek. A mostani keretben helyet kap többek között a már nagyválogatottban is bemutatkozó Fazekas Gergő, illetve a Telekom Veszprémben szereplő, és a FINAL4-on is pályára lépő Zoran Ilics és Lukács Péter is. Igen erős négyesbe kerültek Sótonyi László tanítványai, hiszen a Feröer-szigetek mellett az utánpótlásképzésben nagyon jó, egyébként címvédő Szlovéniával, és a mindig bivalyerős Dániával sorsolták őket össze.

 

A magyar válogatott csoportmeccseinek időpontja:

  • Magyarország – Szlovénia: július 7., csütörtök 15:15, Sport1 (élő)
  • Magyarország – Dánia: július 8., péntek 12:45, Sport1 (élő)
  • Magyarország – Feröer: július 10., vasárnap 12:45, Sport1 (élő)

 

U18-as női kézilabda világbajnokság (Július 30-augusztus 10.)

 

Nem maradunk le az U18-as női vb-ről sem, amely során Észak-Macedóniában, Szkopjéban szerepelnek a legjobb magyar 18 év alatti játékosok, és a csoportkörben Franciaország, Argentína és Spanyolország lesz az ellenfelük. Négy éve – hiszen ezt a vb-t is négy éve rendezték meg utoljára – ezüstérmes lett a csapat Lengyelországban a korosztályos vb-n, ahol Oroszország lett a világbajnok. Utóbbi a jelenlegi politikai helyzet miatt nem lesz ott most a tornán, és egyébként szintén az orosz-ukrán helyzet miatt nem az eredetileg tervezett helyszínen, Tbilisziben rendezik a vb-t. A keret egy éve Eb-t nyert, és nagy része a NEKA-n készülhet egész évben Bohus Beáta szövetségi edzővel és a felkészülési meccsek jól sikerültek. Bátran bízhatunk tehát abban, hogy jól szerepelnek U18-as legjobbjaink.

 

A vb minden magyar érdekeltségű meccsét élőben közvetíti a Sport TV.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott