Ugrás a tartalomra
AMC Mikro logo

Közvetíti a női válogatott hoki-vb-jét is az AMC Mikro és a Sport TV

A férfi Divízió I/A-s jégkorong-világbajnokság előtt a női nemzeti csapatunk Ausztriában zajló Divízió I/A-s vb-je is képernyőre tűzi az AMC Mikro és a Sport TV Magyarországon. A magyar válogatott komolyan készül a viadalra, és a feljutás a célja.

 

Április 21-27. között Klagenfurtban rendezik 2024-ben a Divízió I/A-s női jégkorong-világbajnokságot a magyar válogatott részvételével. Nemzeti csapatunk három éven keresztül szerepelt a legjobbak között, az A csoportban, idén pedig az az egyértelmű célja, hogy visszajusson oda, a legjobb tíz közé az onnan a közelmúltban kihullott Dánia és Kína helyére. Az A csoportos vb-t már megrendezték, így nem csak a kiesőket ismerjük, de azt is tudjuk, hogy Kanada nyerte a hazai pályán játszó Egyesült Államok elleni döntőben.

 

Az aktuális szezon eredményei bizakodásra adhatnak okot, hiszen a mieink hét győzelem mellett mindössze négyszer kaptak ki, és megnyerték a budapesti és a pozsonyi négycsapatos tornát is. A keret összetételére jellemző, hogy a sikeres nagy generáció mellett egyre több a fiatal, akik az utóbbi időben már bizonyítottak, és beépültek a keretbe. Pat Cortina szövetségi kapitány személye biztosíték lehet a sikerre: Ki ne emlékezne rá, hogy vele jutott fel először 2008-ban a férfi csapatunk a legjobbak közé, és a hölgyekkel is vele jött össze először ez a bravúr.

 

A magyar keret már elutazott Klagenfurtba, ahol a hollandok elleni felkészülési mérkőzés lesz a főpróba a vb előtt. Az április 21. és 27. közötti tornán aztán sorrendben az újonc Dél-Korea, Hollandia, Norvégia, Ausztria és Franciaország lesz az ellenfél. A 2025-ös csehországi vb-re az első két helyezett jut fel. Ha jól szerepelünk, a másik nagy álom, a téli olimpia felé is tehet egy lépést a társaság.

 

A világbajnokság minden magyar érdekeltségű mérkőzése látható lesz élőben a Sport1-en, a Sport2-n vagy az AMC Mikrón. Ezeket a Sport TV rutinos hokikommentátorai, Engyel István, Gyulai Miklós és Haraszti Ádám kommentálják majd, és mellettük szakértőként feltűnik Marton Tibor, a női válogatott korábbi mestere is.

 

A pontos menetrend:

  • Dél-Korea – Magyarország: április 21., vasárnap 15:00, AMC Mikro (élő); kommentátor: Engyel István
  • Magyarország – Hollandia: április 22., hétfő 12:30, Sport1 (élő); kommentátor: Haraszti Ádám
  • Magyarország – Norvégia: április 24., szerda 12:30, Sport2 (élő); kommentátor: Haraszti Ádám
  • Ausztria – Magyarország: április 26., péntek 20:25, AMC Mikro (élő); kommentátor: Haraszti Ádám
  • Magyarország – Franciaország: április 27., szombat 16:00, AMC Mikro (élő); kommentátor: Gyulai Miklós

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott