Ugrás a tartalomra
Filmio logo

Krimik és thrillerek ingyenesen a FILMIO-n

Hidegrázós magyar filmek őszi estékre – Csütörtöktől vasárnap estig ingyenesen lehet megnézni a Kicsi, de nagyon erős, a Túsztörténet, a Céllövölde, a Budapest noir és a Patthelyzet című magyar filmeket a Nemzeti Filmintézet streaming oldalán, a FILMIO-n. A korszakos magyar alkotások a krimi, thriller és film noir műfajok legjobb hagyományait elevenítik fel, emlékezetes színészi alakításokkal, kiváló kikapcsolódást ígérve a borongós őszi estékre.

 

A magyar filmeket és klasszikusokat felvonultató FILMIO számos kiváló bűnügyi filmet tartalmaz kínálatában, amelyek közül öt alkotás ingyenesen megtekinthető november 17-20. között. A Kicsi, de nagyon erős, a Túsztörténet és a Céllövölde a rendszerváltás idején készült drámák, a sikerlistás Kondor Vilmos-regény alapján készült Budapest noir a ’30-as években játszódó vérbeli krimi, a Patthelyzet pedig bankrablós thriller Szabó Erika és Kálloy-Molnár Péter főszereplésével.

 

KICSI, DE NAGYON ERŐS (1989) - Bogár Pál képes bárhova betörni anélkül, hogy nyomot hagyna, családja megélhetése érdekében ezért a vizsgálati fogságból való szabadulását követően is folytatja bűnöző életmódját, álcaként pedig egy kohóban vállal munkát. Grunwalksy Ferenc filmje, bár a rendszerváltás idején játszódik, időtlen alkotás a bűnről és az oda vezető útról.  A főbb szerepeket Gáspár Sándor, Bán János, Csere Ágnes, Mucsi Zoltán és Blaskó Péter alakítják.

 

TÚSZTÖRTÉNET (1989) - Gazdag Gyula filmje egy 1973-ban megtörtént túszdráma megrendítő feldolgozása a Kádár-korszak kilátástalanságáról. Egy határ menti kisvárosban két kamasz fiú lopott fegyverrel túszul ejt tizennyolc lányt a kollégiumban, hogy így csikarjanak ki nyugati útlevelet a hatóságoktól, amelyet magas beosztású apjuk miatt nem kaphattak meg.

 

CÉLLÖVÖLDE (1990) - Sopsits Árpád megtörtént eseményeken alapuló drámája egy gyilkosság előzményeit mutatja be hallgatag kamasz főhőse történetén keresztül, akit gyermekkorában traumaként ért, amikor apja eladta a család céllövöldéjét. A lélektani bűnfilmben a nyomozót Nagy Feró alakítja, az apát és az anyát pedig Kovács Lajos és Monori Lili. A film elnyerte a külföldi kritikusok díját a Magyar Filmszemlén, majd meghívást kapott Cannes-ba és közel 60 nemzetközi fesztiválra is.

 

BUDAPEST NOIR (2017) - Budapest, 1936: brutálisan meggyilkolt fiatal lány holttestére bukkannak az utcán, a rendőrség azonban gyanúsan hamar lezárja az ügyet, amit így a kiábrándult bűnügyi újságíró, Gordon Zsigmond próbál meg felgöngyölíteni. Gárdos Éva filmje vérbeli sötét krimi Kondor Vilmos borzongató sikerregénye alapján Kolovratnik Krisztián és Tenki Réka főszereplésével.

 

PATTHELYZET (2020) - Egy kisvárosi bankfiók átlagosnak kinéző napját fegyveres rabló zavarja meg, a pánikhelyzetben pedig az összes ajtó bezárul. Az épületben ragadt emberek a fegyveres bűnöző társaságában próbálják megoldani a szokatlan helyzetet, miközben kiderül, hogy a szálak nagyon is összeérnek.

 

A Nemzeti Filmintézet által indított FILMIO egyedülálló kínálattal várja a nézőket online: napjaink elvárásaihoz igazodva, kiváló minőségben, felújítva érhetőek el a magyar filmgyártás régi és új remekművei, a klasszikusok és az örök kedvencek is. A hiánypótló kínálat hétről hétre újdonságokkal bővül.

 

Jelenleg már mintegy 600 magyar film közül válogathat a közönség a Nemzeti Filmintézet streaming platformján, amely okostévé alkalmazásokon keresztül is elérhető.

Címke

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott