Ugrás a tartalomra
MinDig TV Extra logo

Május 13-án lesz a DVB-T2 átállás hatodik üteme

Május 13-án újabb üteméhez érkezik az Antenna Hungária technológiaváltása, a MinDig TV és MinDig TV Extra szolgáltatásait érintő átállás, amely március és augusztus között tíz ütemben zajlik. A hatodik ütem Nyugat-Magyarországot érinti.

 

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság előírásaival összhangban, május 13-án éjfél és dél között teljes vagy részleges leállás várható a MinDig TV és a MinDig TV Extra szolgáltatásokban. A megadott időszakban bizonyos csatornák nem lesznek elérhetők.

 

Az átállás Bakonyszentkirály, Barcs, Bonyhád, Bükkösd, Győr, Kab-hegy, Kaposvár, Keszthely, Mecseknádasd, Mór, Nagykanizsa, Pécs, Pénzesgyőr, Siklós, Szekszárd, Szigetvár, Tab, Tamási, Uzd, Veszprém és Zirc térségében érinti a MinDig TV Extra előfizetőket. Az átállás többlépcsős műszaki folyamat, ennek első lépése a DVB-T2 technológiára történő átállás, majd később ezt követi a HEVC kódolásra történő átállás.

 

Május 13-án a MinDig TV Extra ügyfelek esetében DVB-T2 átállás valósul meg, emellett frekvenciacserékre kerül sor egyes körzetekben. Az üzemszünetet követően az érintett körzetekben szükségessé válik a dekóderek újrahangolása.

 

A zökkenőmentes átállás érdekében fontos, hogy az előfizetők már most beüzemeljék a postán kapott új DVB-T2 szabványú dekódert mert a MinDig TV Extra adása a későbbiekben már csak az új eszközzel lesz elérhető.

 

A folyamatos vétel érdekében az új vevőkészülékeket a szolgáltató biztosítja a már meglévő előfizetői részére. A MinDig TV Extra ügyfelek részére az átállás ütemezésének megfelelően már megkezdődött az új (DVB-T2, HEVC szabványú) dekóderek postázása. A postai átvételt követően a kiküldött tájékoztató alapján szükséges az új készülékek beüzemelése, amelyek az Antenna Hungária Zrt. tulajdonát képezik.

 

A MinDig TV szolgáltatás esetén technológiaváltás nem történik, csak a megadott időtartamon belül, a munkálatok ideje alatt szünetel a műsorsugárzás Bakonyszentkirály, Barcs, Bükkösd, Győr, Kab-hegy, Kaposvár, Keszthely, Mór, Nagykanizsa, Pénzesgyőr, Szekszárd, Szigetvár, Tab, Veszprém és Zirc térségében. Az üzemszünetet követően az érintett körzetekben szükségessé válhat a dekóderek újrahangolása. Ezt a digitális adók visszakapcsolása után érdemes elvégezni, a folyamatot a készülékek többségénél manuálisan kell elindítani. Amennyiben az újrahangolást követően nem láthatók egyes csatornák, akkor érdemes a vevőantenna elhelyezésén változtatni, megkeresni a zavarmentes vételhez az optimális antennapozíciót.

 

A munkálatok elvégzésénél kiemelt szempont, hogy az érintett régiókban a nagy lakosságszámú területeken történjen meg leghamarabb a szolgáltatás visszaindítása. A frekvenciacserék nem érintik az adók kisugárzott teljesítményét, ezáltal a MinDig TV és MinDig TV Extra programjai változatlan lefedettségi területről érhetők el.

 

A további frekvenciacserékről és teendőkről az Antenna Hungária folyamatosan tájékoztatja az ügyfeleket.

 

A változásokkal, az újrahangolással és a dekóderek beüzemelésével, szállításával kapcsolatos további információk elérhetők a MinDig TV és a MinDig TV Extra weboldalán, a call center 1211-es számán, valamint az Infocsatornán (a 99-es programhelyen).

Kiegészítő információ(k)

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott