Ugrás a tartalomra
Disney+ logo

Májusi film- és sorozatdarálásra hív a Disney+

Bár májusban már hosszabbak és melegebbek a nappalok, ha még sincs kedved kimozdulni, akkor a Disney+-on továbbra is rengeteg szórakozási lehetőséget, filmet és sorozatot találsz, amit ledarálhatsz.

 

Ebben a hónapban érkezik a „Shardlake”  sorozat. Az 1536-ban játszódó, C. J. Sansom történelmi regényein alapuló gyilkossági krimiben Matthew Shardlake ügyvéd egy gyanús haláleset ügyében nyomoz a távoli Scarnsea kolostorban. A sorozatot Magyarországon, Romániában és Ausztriában forgatták.

 

A „The Kardashians” (The Kardashians) az 5. évaddal tér vissza, amely még több szerelmet, nevetést, divattippet és családi drámát tartogat – egy pillanatról sem szeretnél majd lemaradni, hidd el!

 

Mindemellett a zene is szerepet kap májusban a Disney+-on, ugyanis vadonatúj dokumentumfilmek és koncertfilm is vár majd. A „The Beach Boys” (The Beach Boys), amiben a világ kedvenc zenészei közül néhányat eddig soha nem látott módon ismerhetsz meg, a „Queen Rock Montreal” (Queen Rock Montreal) pedig Freddie Mercury és az egykori világhírű zenekar többi tagjának legfelemelőbb pillanatait mutatja be az 1984. november 24-én és 25-én tartott koncertről. A „Let It Be” (Let It Be) az Apple Corps londoni háztetőjére repíti a nézőket, ahol a Beatles Billy Preston társaságában megírja és felveszi a GRAMMY Award®-díjas Let It Be című albumot.

 

Májusi premierek és tartalmak

 

KI VAGY, DOKI? (DOCTOR WHO?, ORGINAL SOROZAT, Május 11., 3 epizóddal indul, hetente érkeznek az új epizódok)
A Doktor és társa, Ruby Sunday az időben és a térben utazik, miközben a Regency korabeli Angliától a háború sújtotta jövőbeli világokig kalandozik. Utazásaik során TARDIS-szal - egy rendőrségi doboz alakú időutazó hajóval - hihetetlen barátokkal és veszélyes ellenségekkel találkoznak, köztük egy félelmetes mumussal és a Doktor eddigi legerősebb ellenségével.

 

ABBOTT ÁLTALÁNOS ISKOLA 3. ÉVAD (ABBOTT ELEMENTARY S3, ORIGINAL SOROZAT, Május 8., Minden epizód elérhető)
Egy vígjáték, amely egy csapat elkötelezett, lelkes tanárt és egy kissé botfülű igazgatót követ, akik a philadelphiai állami iskolarendszerben próbálnak helytállni. Az előttük tornyosuló nehézségek ellenére elszántan igyekeznek segíteni diákjaiknak, hogy sikeresek legyenek az életben. Bár e hihetetlen közalkalmazottaknak száma magas, fizetésük alacsony, mégis szeretik, amit csinálnak. Még akkor is, ha nincsenek megelégedve a tankerület nem túl pozitív hozzáállásával a gyerekek oktatásához.

 

9-1-1 7. ÉVAD (9-1-1 S7, OIGINAL SOROZAT, Május 1., Minden héten új epizód)
Ryan Murphy, Brad Falchuk és Tim Minear újragondolják a szakmai dráma műfaját a 911-gyel. A sorozat az elsősegélynyújtók tapasztalatait dolgozza fel: rendőrökét, tűzoltókét és diszpécserekét, akik a legfélelmetesebb, legsokkolóbb és legmegdöbbentőbb helyzetekben találják magukat. Meg kell próbálniuk megteremteni az egyensúlyt a rászorulók megmentése és a saját életük problémáinak megoldása között. Gyakran találkoznak lélegzetelállító helyzetekkel, amik sokszor kiszámíthatatlanok, intenzívek, ugyanakkor felemelőek is. A műsor az ezekben a szakmákban dolgozó emberek valós életéből és nagy nyomással járó tapasztalataiból merít.

 

PROM DATES: A SZERELEM VÉGZŐSEI (PROM DATES, ORIGINAL FILM, Május 3., Kizárólag a Disney+-on)
Jess és Hannah a szalagavató előtti este szakítanak barátaikkal, így a két barátnő féktelen, egész éjszakás bulizásba kezd, hogy új partnereket találjanak.

 

THE KARDASHIANS 5. ÉVAD (THE KARDASHIANS S5, ORIGINAL SOROZAT, Május 23., Hetente érkeznek az új epizódok)
Amikor már azt hinnéd, hogy a Kardashian-Jenner család élete nem lehet ennél is pörgősebb, akkor lépnek csak rá a gázra. A család továbbra is arra törekszik, hogy megfeleljenek a legmagasabb elvárásoknak is. A kamerák ismét Kourtney, Kim, Khloé, Kendall és Kylie különleges testvérdinamikáját követik, természetesen mindezt mindenki kedvenc anyukája, Kris figyelő szemei alatt.

 

STAR WARS: BIRODALMI HISTÓRIÁK (STAR WARS: TALES OF THE EMPIRE, ORIGINAL SOROZAT, Május 4., Minden epizód elérhető)
A „Star Wars: Birodalmi históriák” (Star Wars: Tales of the Empire) egy hat epizódból álló utazás a félelmetes Galaktikus Birodalomba, amelyben két, különböző korszakban élő, eltérő utakon járó harcos szemszögéből látjuk a világot. Miután mindent elveszített, a fiatal Morgan Elsbeth a bosszú útja felé navigál a terjeszkedő birodalmi világban, míg az egykori Jedi Barriss Offee azt teszi, amit tennie kell, hogy túléljen a gyorsan változó galaxisban. Döntéseik meghatározzák a sorsukat.

 

SHARDLAKE (ORIGINAL SOROZAT, Május 1., Minden epizód elérhető)
A rejtélyekkel, feszültséggel és cselszövéssel teli „Shardlake” (Shardlake) izgalmas sorozat, amely C. J. Sansom világszerte népszerű, Tudor-kori krimisorozata alapján készült. 1536-ban járunk: Matthew Shardlake, az erős igazságérzettel rendelkező, zseniális ügyvéd élete fordulatot vesz, amikor Thomas Cromwell, VIII. Henrik jobbkeze a távoli Scarnsea kolostorába küldi, hogy kivizsgáljon egy gyanús halálesetet, és ennek ürügyén megszerezze a kolostor vagyonát a király számára. Az öntelt, nagyratörő Jack Barak kíséretében a kolostorba érkező ügyvéd számára nyilvánvalóvá válik, hogy a haláleset, amelynek ügyében nyomoznak, nem az első. Shardlake minden lépésénél ellenségeskedésbe és gyanúba ütközik, ráadásul Barak valódi szándékaiban sem lehet biztos. Az ügyvéd belekeveredik a hazugságok, megtévesztés és korrupció hálójába, és nemcsak tisztessége, de az élete is veszélybe kerül.

 

CAMDEN (ORIGINAL SERIES, Májusban érkezik!, Minden epizód elérhető lesz)
A sorozat London lüktető zenei szívében, Camdenben játszódik, és feltárja annak el nem mondott történeteit, hogy a világ néhány legikonikusabb előadójának életére és karrierjére hogyan volt hatással London ezen szeglete. Archív felvételek, megfigyeléses filmezés és interjúk segítségével fedezzük fel Camden gazdag zenei történelmét. Maguktól a zenészektől hallhatjuk, ahogy újra átélik camdeni élményeiket; a legelső fellépéseiktől kezdve a teltházas koncertekig, az éjszakai szórakoztatás csúcspontjait és mélypontjait, valamint a zene felfedezésével töltött fiatalságot. Camden az ellenkultúra lüktetésének és lázadó szellemének megtestesítője – ahogy azt a legizgalmasabb múltbeli és jelenlegi előadók látják. Ez egy szerelmes levél London egy olyan kerületéhez, amely életeket változtatott meg, és amely mind a mai napig a kreativitás valóságos táptalaja.

 

THE BEACH BOYS (ORIGINAL FILM, Május 24.)
A „The Beach Boys" (The Beach Boys) a legendás zenekart ünnepli, amely forradalmasította a popzenét, és az általuk teremtett ikonikus, harmonikus hangzást, amivel megtestesítette a kaliforniai álmot, és generációkon át magával ragadta a rajongókat. A dokumentumfilm a zenekar kezdeti, szerény családi körülményeitől követi nyomon az együttes életét, miközben eddig soha nem látott felvételeket és új interjúkat mutat meg.

 

LET IT BE (Május 8., Kizárólag a Disney+-on)
A „Let It Be” olyan felvételeket tartalmaz, amelyeket a nézők a „The Beatles Get Back” doku-sorozatban sem láthattak. Betekintést nyerhetünk a stúdióba és visszarepülhetünk 1969 januárjába is, amikor az Apple Corps londoni háztetőjén a Beatles Billy Preston társaságában megírja és felveszi a GRAMMY Award®-díjas Let It Be című albumot. Az először 1970 májusában bemutatott dokumentumfilm restaurált verziója május 8-ától lesz elérhető a Disney+-on.

Címke

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott