Ugrás a tartalomra
4iG logo

Már közel 10 százalékát birtokolja a 4iG a Spacecom-nak

Nem tétlenkedett sokáig a 4iG, szeptember végén jelentették be, hogy engedélyt kaptak a Spacecom akvizícióra, október első hetében már közel 10 százalékos tulajdonrészt szereztek.

 

Az izraeli Kommunikációs Minisztérium előzetes jóváhagyásával és a felek új megállapodásával összhangban, a korábban közölteknek (lsd alább, Kapcsolódó híranyag) megfelelően a Space Commmunications Ltd. (a továbbiakban: „Spacecom”) több lépésből álló tranzakció első lépéseként nyilvános részvénykibocsátás keretében 2022. október 06. napján a 4iG megszerezte az AMOS műholdrendszereket üzemeltető és fejlesztő Spacecom részvénycsomagjának 9,538 százalékát.

 

A folyamatban lévő tranzakciósorozattal, a 4iG a Spacecom részvényeinek 20 százalékát vásárolhatja meg. A budapesti és a tel-avivi értéktőzsdén bejelentett ügylettel a 4iG a tranzakció zárását követő három év során további 31%-kal növelheti részesedését a Spacecom-ban, amennyiben az izraeli Kommunikációs Minisztérium, valamint a vállalat részvényesei hozzájárulnak az további tulajdonszerzéshez.

Kapcsolódó híranyag(ok)
Címke

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott