Ugrás a tartalomra
MinDig TV Extra logo

Március 18-án újabb üteméhez érkezik a DVB-T2-es technológiaváltás

Újabb üteméhez érkezik az Antenna Hungária Zrt. MinDig TV és MinDig TV Extra szolgáltatásait érintő, március és augusztus között tíz ütemben zajló DVB-T2-es technológiaváltása. A február 4-ei előkészítő munkálatokat követően, és az első, Északkelet- és Kelet-Magyarországot érintő átállás után a második átállási ütem március 18-án a közép-magyarországi régiót fogja érinteni.

 

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság előírásaihoz kapcsolódóan, a február 4-ei előkészületi munkálatokat és a március eleji Északkelet- és Kelet-Magyarországot érintő adóállomások átállását követően az Antenna Hungária Zrt. megkezdi a műszaki átállás következő hullámát. A március 18-i átállásban leginkább a közép-magyarországi területen élő MinDig TV nézők és MinDig TV Extra előfizetők érintettek.

 

Március 18-án 00:00 és 12:00 óra között a közép-magyarországi régiókban teljes vagy részleges leállás várható a MinDig TV és a MinDig TV Extra szolgáltatásokban. A megadott időszakban bizonyos csatornák nem lesznek elérhetők.

 

Hogyan érinti az átállás újabb hulláma a MinDig TV Extra előfizetőket?

 

A MinDig TV Extra előfizetők az alábbi körzetekben érintettek: Bakonyszentlászló, Balassagyarmat, Budapest, Csobánka, Dorog, Dunaújváros, Gerecse, Gödöllő, Karancs, Nagylóc, Nagy-Hideg-hegy, Nagymaros, Pásztó, Salgótarján, Siófok, Székesfehérvár, Tatabánya, Vác.

 

Az egyes körzetekben a digitális földfelszíni platformon történő technológiaváltásra (DVB-T2 technológiára történő átállásra), valamint frekvenciacserékre kerül sor. Az üzemszünetet követően az érintett körzetekben szükségessé válhat a dekóderek újrahangolása. Az átállás többlépcsős műszaki folyamat, amelynek első lépése a DVB-T2-es átállás. A MinDig TV Extra előfizetők az átállás egy következő lépéséig (a HEVC kódolás bevezetéséig) nézhetik változatlanul a már megszokott szolgáltatást. A zökkenőmentes átállás érdekében azonban fontos, hogy az előfizetők már most üzemeljék be az új DVB-T2 szabványú dekódert, annak érdekében, hogy a HEVC kódolásra történő átállást követően is zavartalanul érjék el a MinDig TV Extra adásait!

 

A folyamatos vétel érdekében az új vevőkészülékeket a szolgáltató biztosítja a már meglévő előfizetői részére. A MinDig TV Extra előfizetők részére az átállás ütemezésének megfelelően már megkezdődött az új (DVB-T2, HEVC szabványú) dekóderek postázása. A postai átvételt követően a kiküldött tájékoztató alapján szükséges az új készülékek beüzemelése. Fontos, hogy a vevőkészülék az Antenna Hungária Zrt. tulajdonát képezi!

 

Hogyan érinti az átállás újabb üteme a MinDig TV nézőket?

 

A MinDig TV nézők az alábbi körzetekben érintettek: Balassagyarmat, Budapest, Csobánka, Dorog, Dunaújváros, Gödöllő, Karancs, Nagylóc, Nagy-Hideg-hegy, Pásztó, Salgótarján, Siófok, Székesfehérvár, Vác.

 

A MinDig TV szolgáltatás esetén technológiaváltás nem történik, csak a megadott időtartamon belül, a munkálatok ideje alatt szünetel a műsorsugárzás. Az üzemszünetet követően az érintett körzetekben szükségessé válhat a dekóderek újrahangolása. Az újrahangolást a digitális adók visszakapcsolása után érdemes elvégezni. A készülékek többségénél manuálisan kell elindítani a folyamatot. Amennyiben az újrahangolást követően nem láthatók egyes csatornák, akkor érdemes a vevőantenna elhelyezésén változtatni, megkeresni a zavarmentes vételhez az optimális antennapozíciót.

 

A munkák végzésénél kiemelt szempont, hogy az érintett régiókban a nagy lakosságszámú területeken történjen meg leghamarabb a szolgáltatás visszaindítása. A frekvenciacserék nem érintik az adók kisugárzott teljesítményét, ezáltal a MinDig TV és MinDig TV Extra programjai változatlan lefedettségi területről érhetők el.

 

A további frekvenciacserékről és teendőkről az Antenna Hungária folyamatosan tájékoztatja az ügyfeleket.

Kiegészítő információ(k)

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott