Ugrás a tartalomra
Viasat History logo

Mérföldkőhöz érkezett a Viasat History

A Viasat World médiavállalat történelmi csatornája évről évre növeli nézettségét, 2021 februárjában pedig mérföldkőhöz érkezett: a 18-59-es korosztályban maga mögé utasított minden más hazai dokumentumcsatornát. A magyar piacért felelős igazgató szerint igazolódni látszik egykori víziójuk: a múltat 360 fokban bemutató, szórakozva tanító dokumentumfilmeknek van létjogosultsága az emberek mindennapjaiban.

 

A Viasat History 2004 májusában kezdte meg magyarországi működését, és azóta többször is megújult, hogy tematikájában és elérhetőségében egyaránt felvegye a versenyt a napról napra bővülő nemzetközi kínálattal. A csatornának feltett szándéka, hogy életre keltse a történelmet, ehhez gyakran újszerű, eddig soha nem látott módszereket vet be. Az eseményeket a jobb érthetőség kedvéért élőszereplős dramatizáció vagy modern CGI animáció kíséretében illusztrálja, a felfedezésekhez a legfrissebb technológiákat hívja segítségül, az új eredményeket pedig módszeresen, akár több évados sorozatok formájában tárja nézői elé.

 

A Nielsen adatai szerint a Viasat History 2021 februárjában a dokumentumcsatorna-lista élére került: a legerősebb adatokat hozta 18-59-ben, azaz abban a célcsoportban, amelyben reklámidejét is értékesíti. A beszámoló szerint a Viasat History +28%-os SHR (share) növekedést mutatott az év második hónapjában, amely az ATS emelkedésének köszönhető: egy néző átlagban már 68 percet tölt el a történelmi műsorok megtekintésével. Ezekkel az eredményekkel a csatorna a 23. helyre tornázta magát az országos ranglistán.

 

"Néhány éve még inkább alternatívaként tekintettek a Viasat Historyra, mára azonban egyre több visszatérő nézőnk van, olyanok, akik kifejezetten a csatorna műsorait keresik. Folyamatosan azon dolgozunk, hogy minőségi tartalmat, exkluzív premiereket hozzunk az ókortól, a világháborúkon át egészen a ma aktuális történésekig, és bízunk benne, hogy a mi szívügy csatornánk tudást és értéket visz az emberek otthonába" – mondta el Horváth Tamás, a Viasat World médiavállalat magyar piacért felelős igazgatója. "Igyekszünk a történelmet 360 fokban bemutatni, ezért műsoraink több nézőpontból vizsgálják meg az egyes eseteket, és több szakértő álláspontját közvetítjük. A mostani, felbolydult világban igyekszünk erősödni szórakozva tanulás terén is, hiszen rengeteg visszajelzést kapunk például érettségizőktől, hogy műsorainkon keresztül készülnek fel egy-egy tételre."

 

A csatorna a tavaszi időszakban is több premierrel érkezik, így terítékre kerülnek például a Harmadik Birodalom eddig nem publikált archív felvételei (A mélység: A nácik felemelkedése és bukása, április 5. 21:00), megismerhetjük a legfrissebb újdonságokat a dinoszauruszok korából, amely, mint kiderül, merőben más volt, mint a Jurassic Park (Óriások ideje, április 11. 21:05), és rejtélyes történelmi tárgyakról is lehull a lepel (A legfurcsább dolgok, április 19. 20 óra).

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott