Ugrás a tartalomra

MinDig TV frekvenciacserék Dunaújváros vételkörzetében

Az Antenna Hungária 2019. október 1-jén frekvenciacseréket hajt végre a dunaújvárosi digitális földfelszíni televíziós telephelyen, emiatt ezen a napon néhány órán keresztül a nevezett körzetben hosszabb-rövidebb leállások várhatók a digitális földfelszíni televíziós sugárzásban. A frekvenciacseréket követően Dunaújváros körzetében a MinDig TV és MinDig TV Extra csatornái új frekvenciákon lesznek elérhetők, emiatt ebben a körzetben a DVB-T vevőeszközök újrahangolására lesz szükség.

 

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság által előírt sávkiürítési folyamathoz kapcsolódóan szükségessé vált a dunaújvárosi DVB-T átjátszóállomás adási csatornáinak áthangolása. Fenti okból kifolyólag 2019. október 1-jén 8:00 és 15:00 óra között hosszabb-rövidebb leállások várhatók a digitális földfelszíni televíziós (DVB-T) sugárzásban Dunaújváros telephelyen karbantartási munkák miatt. A munkálatok ideje alatt csak a szükséges ideig szünetel a műsorsugárzás, rossz időjárás esetén pedig a kültéri munkákra egy másik – időjárási szempontból alkalmas – időpontban kerül sor.

 

A leállás alkalmával a DVB-T szolgáltatásokban csatornacserék történnek, a digitális televíziós multiplexek új frekvencián lesznek elérhetők. A frekvenciacserék nem érintik az adók kisugárzott teljesítményét, ezáltal a dunaújvárosi adóról a MinDig TV és MinDig TV Extra programjai változatlan lefedettségi területről érhetők el.

 

A frekvenciacseréket követően Dunaújváros körzetében a MinDig TV ingyenes csatornái az eddigi 52-es (722 MHz (A Mux régi)), 37-es (602 MHz (B Mux régi)) és 47-es (682 MHz (C Mux régi)) csatorna helyett a 38-as (610 MHz (A Mux új)), 55-ös (746 MHz (B Mux új)) és 58-as (770 MHz (C Mux új)) csatornán lesznek elérhetők. A MinDig TV Extra csomagjai pedig az 55-ös (746 MHz (B Mux új)), 58-as (770 MHz (C Mux új)) és 41-es (634 MHz (D Mux új)) csatornákra kerülnek át.

 

A frekvenciacseréket követően a fenti körzetben újra kell hangolni a digitális földfelszíni (DVB-T) vevőeszközöket, melyet a digitális adók visszakapcsolása (15:00 óra) után érdemes elvégezni, a készülékek többségénél manuálisan kell elindítani az újrahangolást.

Kiegészítő információ(k)

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott