Ugrás a tartalomra
SPT logo

Napóleon már a nappalinkat is meghódíthatja

Ridley Scott legújabb filmdrámája a történelem egyik legnagyobb alakjának, Bonaparte Napóleonnak állít emléket Joaquin Phoenix főszereplésével. A legendás francia császárról szóló filmet a 2023. november végi premier óta több mint 170 000 néző látta a hazai mozikban. A Napóleon c. film már otthon is nézhető, megvásárolható vagy kölcsönözhető az Apple, a Google és a Rakuten kínálatában.

 

Bonaparte Napóleont minden bizonnyal senkinek sem kell bemutatni. Az egyik legismertebb történelmi személyiség karakterét számos alkotásban megörökítették már. Az első némafilm 1927-ben készült a legendás francia császárról, amelyet több produkció is követett. A legújabbat (Napóleon címmel) Ridley Scott rendezte, akinek számos alkotásában jelenik meg történelmi szál. Gondoljunk például a Gladiátor vagy az 1492 – A Paradicsom meghódítása c. filmtörténeti klasszikusokra. A 86 éves rendező korábban is dolgozott már együtt a Napóleont megformáló Joaquin Phoenix-szel, aki egyebek mellett olyan sokszínű szerepekben is feltűnt, mint Joker vagy A nő (Her) virtuális világban boldogságot kereső főszereplője.

 

Legújabb karaktere nem a modern világban kalandozik, hanem a 18-19. században. A film Napóleon sokoldalú személyiségére fókuszál – a remek politikusra, a lelkes vezetőre, a zsarnokra, a gyerekre, a szerelmes férfira, aki külső és belső csatáit egyaránt megvívja. Nagy szerelmét, Jozefinát Vanessa Kirby alakítja, szenvedélyes és viharos kapcsolatuk megörökítéséről Scott is gondoskodott. A készítők természetesen a látványról sem feledkeztek meg, a puskaporos hangulattól a pompáig, a hatalmas csatajelenetektől az intim percekig mindent láthatunk a császár életéből.

 

A Napóleon előzetese novemberig borzolta a magyar nézők kedélyeit, a november végi premier óta több mint 170 000 néző látta a filmet a hazai mozikban. Aki a saját foteléből nézné az akciódús és mozgalmas jeleneteket, már megteheti! A Napóleon megvásárolható vagy kölcsönözhető az otthoni képernyőkre az Apple, a Google és a Rakuten kínálatában.

Címke

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott