Ugrás a tartalomra
SPT logo

Nosztalgiázás szellemekkel

Öveket becsatolni, nosztalgiavonatra felpattanni, indulhat a borzongás! A Szellemirtók – A borzongás birodalma június 24-től az otthoni képernyőkön is elérhető az Apple+, a Google TV, a Rakuten TV, a Telekom Filmpremier és a Vodafone Filmtár kínálatában.

 

Ikonikus  főcímdal  Ray  Parker  Jr.  tollából, megszállott  parapszichológusok,  akiket  kirúgnak  az egyetemről és ólomnehéz szellemirtó protonágyúk? Mi más is lehetne mindez, ha nem az idén 40. születésnapját  ünneplő  Szellemirtók?  Az  elmúlt  40  év  alatt több  folytatása is  született,  így tisztelegve az eredeti alkotás zsenialitása előtt.

 

A  széria  debütáló  darabja,  Bill  Murray,  Dan  Aykroyd  és  Harold  Ramis  főszereplésével  1984-es megjelenésétől kezdve több mint 5 évig vezette a bevételi listákat az amerikai vígjátékok piacán. A Szellemirtók  2.  (ami 1989-ben  jelent  meg  az  Egyesült  Államokban,  miközben  ugyanebben  az évben mutatták be az eredeti filmet a hazai mozikban), a Szellemirtók (2016) női főszereplőkkel, majd  a  Szellemirtók:  Az  örökség  (2021)  c.  film.  A remake-ek  és  folytatások  korát  éljük,  nem  is csodálkozhattunk,  hogy idén  tavasszal  megjelent a  mozikban  a  Szellemirtók – A borzongás birodalma c. film. A rendező, Gil Kenan – aki olyan műveket jegyez, mint például a Rém rom (2006) vagy  a  Szikraváros  (2008) – friss  feldolgozásának  köszönhetően pedig roboghatunk  tovább  a Szellemirtók kultuszának nosztalgiavonatán.

 

A Spengler család visszatér a képernyőkre, hogy megmentse a világot 2024-ben is – ezúttal egy újabb jégkorszaktól. Callie (Carrie Coon) és gyermekei, Trevor Spengler (Finn Wolfhard) és Phoebe Spengler  (Mckenna  Grace)  a  fiatalos  nevelőapa,  Gary  Grooberson  (Paul  Rudd)  társaságával kiegészülve    visszatérnek    a    jól    ismert    new-yorki    tűzoltóállomásra,    ahol    egy    titkos kutatóközpontban  dolgoznak  együtt  a  nagyöreg  Szellemirtókkal  (Bill  Murray és Dan  Aykroyd is visszatértek). Mindennapjaikat nem könnyíti meg a Szellemirtók régi ellensége, Peck polgármester (William  Atherton),  aki  nem  nézi  jó  szemmel  a  társaság  tevékenységét.  Igazán  nagy  kihívással azonban  akkor  találják  szembe  magukat  hőseink,  amikor  felbukkan  egy  ősi  ereklye,  amely megfagyaszt mindenkit, és iszonyatosan gonosz erő lakozik benne. A csapat szorgosan dolgozik, hogy megvédje a világot egy második jégkorszaktól.

 

A film olyan karakterekkel újít, mint a humorista Kumail Nanjiani, aki plusz mókát csempész az alkotásba, amelyre eddig mintegy 48 000 néző volt kíváncsi a hazai mozikban.* Ha újraélnénk a Szellemirtók ikonikus pillanatait napjainkban, vagy átadnánk utódainknak az akcióvígjáték iránti rajongásunkat, ezt már otthon is  megtehetjük.  A  Szellemirtók – A borzongás  birodalma  ugyanis június  24-től  megtekinthető  az  Apple+,  a  Google  TV,  a  Rakuten  TV,  a  Telekom  Filmpremier  és  a Vodafone Filmtár kínálatában.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott