Ugrás a tartalomra
Direct One logo

Őszi sorozatdömping és sorsdöntő mérkőzések a Direct One-nál

Nagysikerű új sorozatokkal, gyerekeknek szóló tartalmakkal és klasszikussá vált magyar filmekkel erősít októberben a Direct One. Olyan szériákat ismerhet meg a közönség, mint a francia terrorellenes egység titkait feltáró A brigád, az emberi kapcsolatokról szóló Ösztönök hálójában, de látható lesz a rejtélyes eltűnések megoldását kereső Hat idegen című sorozat is. A hónap során még tovább bővül a Direct Now alkalmazás sokszínű videótára, és a sportrajongók sem fognak unatkozni, ráadásul a Direct One azoknak is kedvez, akiket a halloweeni borzongás hoz lázba.

 

Elmosódó határok

 

Az elmúlt négy év egyik legsikeresebb saját gyártású CANAL+ sorozata érkezik október 9-én a Direct One csatornára és a Direct Now applikációba. A brigád című krimiszéria 8 epizódból álló első évada a B.R.I francia rendőrségi elit egység mindennapjait követi nyomon: a terrorellenes csapat új vezetőt kap a különleges erők egykori katonája, Saïd személyében, akinek bizonyítania kell rátermettségét, miközben meg kell akadályoznia, hogy beosztottjai bandaháborúba keveredjenek, és lángba borítsák Párizst. Elődje, a régimódi zsaru, Patrick pályafutása során közeli viszonyt ápolt az alvilággal, ami nehéz helyzetbe hozza Saïdot: vajon kénytelen lesz ő is a bűnözéshez fordulni, hogy harcolhasson ellene?

 

A széria akciódús jeleneteivel, izgalmas rendezésével és alaposan kidolgozott cselekményével csábítja el a krimisorozatok rajongóit. A brigád nem csupán egy rendőr története, hanem egy olyan fiatal férfié, aki csapata tiszteletéért küzd, miközben egy szigorú hierarchikus rendszerben próbál helyt állni, és igyekszik megőrizni erkölcsi értékeit. A sorozat epizódjait október 9-től kezdve hétfőtől csütörtökig tűzi műsorára a Direct One csatorna, a tartalomszolgáltató előfizetői pedig akár a premier napján megnézhetik a széria teljes első évadát, hiszen mindegyik rész elérhetővé válik a Direct Now alkalmazás videótárában.

 

Amikor szembejön a valóság

 

A brigád mellett két új sorozat érkezik októberben a Direct One csatornára, köztük egy francia széria, A gyakornokok, amely a cselekmény bonyolódásával párhuzamosan a francia egészségügyről ad hiteles látleletet. A főszereplők már az első epizódban krízishelyzetben találják magukat. Az orvosok karanténba kerülnek, így három gyakornoknak és egy őket nem ismerő orvosszakértőnek kell helyt állnia, nem sejtve, hogy az ideiglenes karantént hamarosan határozatlan időre meghosszabbítják. A humorral vegyített dráma kedvelői októberben hétfőtől csütörtökig az első két évad részeit követhetik a Direct One csatornán, a premiert követően pedig bárhol és bármikor a Direct Now appban.

 

Látható lesz a csatornán és az alkalmazásban az Ösztönök hálójában című erotikus thrillerszéria is, amely az emberi kapcsolatokról, különösen az emberek félelmeiről és magányáról szól. A főszereplő, Marco Mur egy vonzó, sikeres üzletember, ám egy múltbéli trauma miatt képtelen érzelmi kapcsolatot kialakítani. A férfi múltja azonban visszatér, így Marcónak szembe kell néznie élete konfliktusaival. Akik szeretnék felpezsdíteni a hűvös őszi napokat, ezt a szériát nem érdemes kihagyniuk.

 

Kultikus magyar filmek, új időpontban

 

Új időpontban, októbertől péntekenként tűzi műsorára a Direct One csatorna a magyar filmtörténet klasszikus alkotásait, amelyek a premier után a Direct Now alkalmazás videótárába is felkerülnek. A nézők láthatják majd Szomjas György 1981-ben bemutatott Kopaszkutya című játékfilmjét, ami egy korabeli rockzenekar életébe nyújt betekintést, valódi rockslágerekkel. A nyolcvanas évek egyik legnagyobb magyar kultfilmjét, a szerelemről, önpusztításról, elvágyódásról megkapó stílusban mesélő Eszkimó asszony fázikot szintén műsorra tűzi a csatorna.

 

A hónap további filmjei közül az 1983-as Könnyű testi sértés különös természetességgel és humorral kalauzol a lecsúszott lumpenek világába, a szocialista emberideáltól távol álló külvárosi vagányok közé. Bacsó Péter filmje, a Te rongyos élet pedig a Rákosi korszak kitelepítéseinek idején játszódik a történelmi forgatagba belekeveredett átlagemberek szemszögéből.

 

Titokzatos eltűnések nyomában

 

A rejtélyes Hat idegen című sorozattal bővül októberben a Direct Now applikáció folyamatosan fejlődő videótára. A széria hat egymást nem ismerő ember történetét dolgozza fel, akiket meghívnak egy milliárdos előkelő birtokára. Helikopterük kényszerleszállást hajt végre a semmi közepén, és miközben a csoport arra vár, hogy megmentsék őket, rejtélyes balesetek és eltűnések sorozata követi egymást. Mi lehet a közös egy volt rendőrben, egy vallásos műkincskereskedőben, egy nyugdíjas tanárban, egy marketingigazgatóban, egy büntetőjogászban és egy üzletasszonyban? És ki mozgatja a szálakat? A Direct One előfizetői erre a kérdésre is választ kaphatnak a sorozat első évadából, amely kizárólag az applikációban lesz elérhető október 23-ától, így az izgalomra vágyók már a hosszú hétvége utolsó napján ledarálhatják a különleges széria minden epizódját.

 

Romantikus és drámai hétvégék

 

Addig nem tudunk szeretni valakit, amíg nem tanultuk meg magunkat szeretni – ez is lehetne a Ketten egyedül című film mottója, amelyet október 7-én tűz műsorára a Direct One csatorna. A történet főszereplői a harminc éves Rémy és Mélanie, akik Párizs ugyanazon kerületében élnek, és a szerelmet keresik, míg végül útjuk keresztezi egymást. Október második szombatján a Clearstream banktársaság kétes tevékenységébe nyerhetünk betekintést A Clearstream-ügy című filmben, amely igaz történeten alapul: a Franciaországot 2001-ben megrázó politikai-pénzügyi botrányt dolgozza fel.

 

A legnagyobb francia dívák szerepelnek az október 22-én bemutatásra kerülő 8 nő című zenés bűnügyi filmben, az egyszerre magával ragadó és zavarba ejtő krimit 2002-ben a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon Ezüst Medve díjjal jutalmazták. Október utolsó szombatján pedig komolyabb vizekre evez a csatorna a Féltékenység című alkotással. A történet szerint Nathalie Pêcheux, az elvált irodalomtanárnő életében semmi sem alakul jól. Egy ideje már mindenkivel szemben féltékenységet érez, és saját lánya szerelmi kapcsolatát is kész tönkretenni. Aki elszalasztaná a hétvégi televíziós programokat, a Direct Now appban bármikor bepótolhatja a lemaradását!

 

Októberben sem áll meg a sportélet

 

Izgulhatnak a motorsport szerelmesei, a legizzasztóbb pillanatok ugyanis még csak most következnek a Forma-1-ben: Max Verstappen akár már október 8-án, a Katari Nagydíjon világbajnok lehet, és a második, illetve harmadik hely sem eldöntött még. Az esélyek latolgatásában és a pontok számolgatásában a Direct One sporthubja segíti a rajongókat, akik az oldalon ellenőrizhetik a verseny állását, a futamok időpontjait, de akár értesítéseket is beállíthatnak, hogy véletlenül se hagyják ki a legizgalmasabb pillanatokat!

 

Az ősz második hónapjában folytatódik az NFL, azaz a profi amerikaifutball-bajnokság, és pályára lépnek az angol Premier League sztárjai is. A magyar labdarúgó-válogatott október 14-én hazai pályán játszik tétmérkőzést, Szerbia csapatát fogadja Európa-bajnoki-selejtező mérkőzésen, három nappal később pedig Litvániában lép pályára az EB részvételért. Budapesten a Puskás Arénában ugyan teltház várható, de a szurkolók így sem maradnak le a sportélményről: a Direct Now alkalmazással élőben követhetik a mérkőzést, és ott izgulhatják végig a meccs kilencven percét, ahol csak szeretnék: otthon, utazás közben vagy akár egy pubban a barátaikkal.

 

Könnyedebb tartalmak az őszre

 

Az október beköszöntével hűvösebbé válnak a napok, egyre több időt töltünk a négy fal között. Mi is lehetne jobb ilyenkor egy új ínycsiklandó recept elkészítésénél? Családi receptekből nincs hiány a Bódi Margó ízvilága című főzősorozatban, amelyből a Direct Now applikációban is inspirálódhatunk. A kulináris élvezetek rajongói pedig megismerhetik fő fűszereink lenyűgöző eredetét és történetét A fűszerek világa Joanna Lumley-val részeiből.

 

Az alkalmazással a Lehetetlen vasutak című széria is megtekinthető, amely a legkülönlegesebb városi útvonalakat veszi szemügyre a wuppertali német egysínű vasúttól kezdve a londoni Crossrailen át a New Yorkot ellátó szállítási rendszerig. A Szingli vagy svindli párkereső reality-ben Tápai Szabina testvére, Tápai Andi keresi az igazit. A műsor férfi résztvevőinek fele viszont át akarja verni a szerelemre vágyó főszereplőt a nyeremény megszerzésének reményében. Aki kíváncsi a folytatásra, keresse az új részeket naponta a Direct Now alkalmazásban!

 

Újdonságok és halloweeni borzongás a Direct Now appban

 

A gyerekek az őszi szünet ideje alatt is számtalan nekik szóló tartalomból válogathatnak az app videótárában és a Direct One tartalomszolgáltató csatornáin, de akár családi mozidélutánt is szervezhetnek, hogy közösen nézzék vissza a kedvenc filmeket, sorozatokat. A Direct Now alkalmazásban a család minden tagja megtalálja a neki tetsző tartalmakat, legyen szó romantikáról, vígjátékról vagy akár egy animációs filmről. Ráadásul több különböző okoseszközön is nézhetik a kedvenc műsorokat, amikor csak kedvük tartja.

 

Vészesen közeleg az ősz egyik legnépszerűbb ünnepe, a Halloween, így hamarosan előkerülnek a jelmezek, a faragott töklámpások és az édességek. A Direct Now appban nem fogunk csalódni, ha a tökéletes filmet keressük a halloweeni hangulathoz, hiszen megannyi felnőttek számára készült horrorfilmeket találunk a videótárban, mint a kertvárosi idill vérfagyasztó oldalát bemutató Vivárium, az iszonyattá váló baráti összejövetelről szóló A fenyegetés körében, a természetfeletti horror, az Insidious vagy a vadidegeneket egy helyre összezáró A kilencek háza című film. Érdemes ezeken felül is keresgélni a videótárban, ahol megannyi rémisztő és izgalmas történetre bukkanhatunk.

 

Természetesen az újdonságok októberben sem hiányozhatnak a Direct Now alkalmazásból. Már elérhető a videótárban az Anna Todd ifjúsági regénye alapján készült Miután című romantikus filmdráma, illetve folytatása, a Miután összecsaptunk. Látható Dudás Balázs 2019-es rövidfilmje, a Két csík című szerelmi portré, valamint a Kozmikus bűn amerikai sci-fi Bruce Willis és Frank Grillo főszereplésével. A modern kori kosztümös filmek kedvelői a Charles Dickens művéből készült David Copperfield rendkívüli élete című filmben egy sosem vágyott sorsot ismerhetnek meg meseszerű elmeséléssel. Míg a 2000-ben bemutatott klasszikus A bájkeverőben az életben szemérmes, szerencsétlen és munkatársai által kirekesztett Elliott (Brendan Fraser) szövetkezik az ördöggel (Elizabeh Hurley), hogy a lelkét eladva megszerezze a szeretett nőt, Alisont (Frances O'Connor). Számtalan műfaj, megannyi tartalom: a Direct One-nal minden hangulathoz megtaláljuk a kedvünkre való szórakozást.

Címke

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott