Ugrás a tartalomra
Paramount Channel logo

Ötéves szülinapját ünnepli ma a Paramount Channel magyar nyelvű adása

Ma, február 14-én öt éve, hogy hazánkban is elindult a Viacom mozis csatornája, a Paramount Channel magyar nyelvű adása! A csatorna a legendás filmek mellett számos meglepetéssel, tematikus hetekkel, hétvégékkel és napokkal, valamint izgalmas imázskampányokkal, sőt mi több, három nyáron át budapesti és vidéki szabadtéri vetítésekkel tette felejthetetlenné a mögöttünk álló fél évtizedet. De lássuk csak, hogy melyek voltak a legemlékezetesebb aktivitások, amelyekkel a Paramount Channel kedveskedett a nézőinek!

 

Az első, 2014-es év nagy sikere a dupla műszak volt, amikor egy hónapon át egy-egy színésznőtől vagy színésztől esténként két filmet is vetített a Paramount Channel. Szintén ebben az évben indult a Steven Spielberg hétvége, amely 2015-ben folytatódott, de nagy sikerrel pörgött a Robert De Niro hét is, amikor az élő hollywoodi legenda legismertebb alkotásait láthattuk. Emlékezetes, hogy Sylvester Stallone 70. és Robert Redford 80. születésnapját is megünnepelte a csatorna, méghozzá az említett szupersztárok ikonikus alkotásaival, de volt akciófilm és road movie hét is. Szintén 2015-ben Egy mondat elnevezéssel indult kampány, amelyre egymondatos filmajánlókat vártak, és egy online felületre lehetett őket feltölteni. A cél az volt, hogy a filmrajongók megismerjék a Paramount széleskörű kínálatát.

 

Az amerikai bemutatóval egy időben itt volt a Fekete vitorlák című sorozat harmadik évadjának premierje 2016-ban, ugyanabban az évben júniusban, a labdarúgó Európa-bajnokság idején pedig a csatorna „közbenjárásával” maga Ace Ventura szurkolt a magyar válogatott sikeréért.

 

2017-ben folytatódtak a hírességek szülinapi köszöntései; többek közt Julia Roberts, Daniel Day Lewis, Harrison Ford, Jim Carrey, Martin Scorsese, Stephen King és Tom Cruise filmjeit láthattuk tematikus napok keretein belül, de az Indiana Jones és Kill Bill hétvégéken is szórakozhattunk. Emellett a csatorna az Eszméletlen komédiasorozatot is bemutatta, melyet Deák Kristóf rendezett, akit ugyanebben az évben a Mindenki című rövidfilmjéért tüntetett ki aranyszobrocskával az Amerikai Filmakadémia. Április 11-én, a magyar költészet napja alkalmából a Paramount − Boldizsár Péterrel karöltve − két különleges promóvideót készített a csatornán aktuálisan látható filmek és egy sorozat néhány jelenetének felhasználásával. Az alkotók ugyanis újragondolták az eredeti szövegeket, és két híres magyar vershez illesztették a videók tartalmát. A május 1-ji filmösszeállítást fülbemászó mozgalmi indulóra akcióba lendülő ikonikus keményfiúkkal ajánlotta a nézőknek.

 

2018-ban Tarantino hétvégével köszöntötte az 55. születésnapját ünneplő rendezőgéniuszt a Paramount, de megemlékezett Will Smith 50. és Samuel L. Jackson 70. jubileumáról is, mindenszentekkor pedig jött a Halloween horror hét. 2019-ben eddig Nicolas Cage-dzsel volt lehetőség együtt ünnepelni 55. születésnapját.

 

Az elmúlt öt év imázskampányai közül az egyik legsikeresebb a tavaly őszi volt. Az életre szóló moziélmények terét kitágítva, a filmvászonról kilépve, a színfalak mögé vezetett bennünket, rávilágítva arra, hogy a legmegindítóbb, legintimebb vagy akár legfélelmetesebb jelenetek – amelyeket teljes átéléssel nézünk – valójában gyakorta a lehető legszürreálisabb, legmorbidabb vagy éppen legviccesebb módon születnek meg. A kampány mottójául Martin Scorsese gondolata szolgált, miszerint a mozi lényege a vásznon megjelenő és az azon túli tényezők együttesében rejlik.

 

Az első Oscar-napot 2017-ben, a díjátadó napján tartotta a csatorna, jövő vasárnap, azaz február 24-én szintén lesz hasonló; ezúttal a Tűzszekereket, az Annie Hallt, a Dreamgirlst, Az élet szépet, a 12 év rabszolgaságot, A szakaszt és a Vérző olajat láthatjuk. Addig is, megéri egy-egy izgalmas filmélményért a Paramount Channelre kapcsolni, ahol természetesen a Valentin-napot is legendás filmekkel ünneplik majd, február 14-én jön a Nagy Gatsby, az Álom luxuskivitelben, az Only You – Csak veled, a Sabrina, a Micsoda nő, a Moulin Rouge és az Álmomban már láttalak.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott